AA ve İHA
Türkiye'nin en acı biberini yiyebilmek için yarıştılar
Kahramanmaraş'ta, "Türkiye'nin en acı biberini yeme yarışması" düzenlendi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "sektörel eşleşmeler" programı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç ve Oda Başkanı Serdar Zabun'un selamlama konuşmasıyla başladı.
"Birçok bakanlıkla da çalışıyorum ama Kahramanmaraş'ta çok şaşırdım. Gerçekten azıcık kabahatlisiniz çünkü kendinizi hiç tanıtmamışsınız. Bugün ben hepinizden daha çok Kahramanmaraşlıyım, bunu çok ciddi söylüyorum. Kahramanmaraş için çok sağlam çalışacağım, dersimize çok çalışıp geldik. Sizin satıp pazarlayamadığınız muhteşem zenginliklerinizi, lezzetli ve şifalı olarak yarından itibaren bütün ana haber bültenlerine taşıyacağız. Öncelikle burada olmama vesile olan Pınar Erez'e ve Nazlı Ceylan Balduk Kurtul'a teşekkür ediyorum."
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise 13 bin yıllık medeniyet şehri Kahramanmaraş'ın, Hititler'den Asurlular'a, Urartular'dan Romalılar'a ve Osmanlı İmparatorluğuna kadar bu bölgede yaşamış tüm uygarlıkların en büyük tarihi ve kültürel mirasçısı olduğunu söyledi.Kahramanmaraş'ın kültürel mirasını ve bu mirasın en önemli parçası olan gastronomi zenginliğini turizme kazandırmak istediklerini dile getiren Zabun, "Geçmişin izlerini günümüze ulaştıran, Osmanlı saraylarına gelin olan Maraşlı sultanların saray mutfağına taşıdığı, eşsiz lezzet ve besleyici özelliği ile ön plana çıkan, geçmişin damak zevkini ve o dönemlere ait çok önemli tarihi bilgileri bugüne ulaştıran Maraş yemeklerini bugün, çok kıymetli konuğumuzla birlikte tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.