Tekirdağ köftesi kadar bilinmiyor ama yemek için yurt dışından bile gelen var
Trakya'da yetiştirilen bir yaşını geçmemiş danaların etiyle hazırlanan Çerkezmüsellim köftesi, eşsiz lezzetiyle bölgeye gelen ziyaretçilerin damağına hitap ediyor.
Trakya'da yetiştirilen bir yaşını geçmemiş danaların etiyle hazırlanan Çerkezmüsellim köftesi, eşsiz lezzetiyle bölgeye gelen ziyaretçilerin damağına hitap ediyor.
Hayrabolu ilçesinin Çerkezmüsellim Mahallesi'nde köfteci Mehmet Yakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köftenin en büyük özelliğinin, yörenin meralarında yetişen genç danaların etiyle, pabuç şeklinde pişirilmesi olduğunu söyledi.
Yakar, yakın illerin yanı sıra yurt dışından da misafirleri olduğunu belirterek "Bulgaristan ve Yunanistan ile Çanakkale, Edirne ve İstanbul'dan gelip köftemizi tadıyorlar. Herkes buradan mutlu ayrılıyor. Bu lezzeti uzun yıllar devam ettirmeye çalışacağız" diye konuştu.
"Tekirdağ turizmde gözde illerden biri. Ziyaretçiler doğanın ve denizin tadını çıkarıyor. Bunların yanı sıra ilimiz köftesi ve tatlılarıyla da ilgi çekiyor. Meşhur Tekirdağ köftesinin haricinde Çerkezmüsellim köftesi de lezzetiyle ziyaretçileri cezbediyor. Hem ziyaretçiler ilimizden mutlu ayrılıyor hem de esnafımız kazanıyor. Herkesin gelip bu lezzeti tatmasını bekliyoruz."