Tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor, yılbaşı sofralarını süslemeyi bekliyor
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, köy sakinlerince doğal ortamda yetiştirilen, lezzetiyle ünlü "Kandıra hindisi" 150 liradan başlayan fiyatlarla yılbaşı sofralarında yerini almayı bekliyor.
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde, köy sakinlerince doğal ortamda yetiştirilen, lezzetiyle ünlü "Kandıra hindisi" 150 liradan başlayan fiyatlarla yılbaşı sofralarında yerini almayı bekliyor.
Organik yetiştirilen hindinin, lezzetiyle Kandıra'ya hem ekonomik hem de kültürel olarak ayrı değer kattığını ifade eden Turan, son yıllarda ilçedeki gençlerin kente gitmesiyle birçok çiftliğin kapandığını ve hindinin eskiye oranla azaldığını belirtti.
"Hindi üretimini yeniden canlandırmak ve eski günlerine döndürmek için çalışmalarımız var. Gıda Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde, oraya organik ürün tedarik edilecek, hindi üzerine işletmeler olacak. Onlara da organik hindicilikle alakalı teşvik anlamında, eski ekonomik değerini taşıması için desteğimiz olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ziraat odası, tarım müdürlüğüyle beraber inşallah bir çalışmamız olacak ama ilk başlardaki seviyeye ulaşmak zaman alacaktır. Kandıra adı geçtiğinde yoğurdu, doğası ve turizmiyle beraber hindiyi de tekrar gündeme taşımak istiyoruz."
"Öncelikle hindimizi ocakta tütsüleyip yıkadıktan sonra tencerede 2-2,5 saat kadar haşlıyoruz. Hindi 2 yaşında olursa bu 3-4 saat sürer ama bizim hindilerimiz sezonluktur, hepsi 1 yaşındadır."
"Haşlanan hindinin 1,5 litre kadar suyunu ilave ediyoruz. Hindinin doğranmış ciğerini ve taşlığını içine katıyoruz. Karabiber ve yenibahar ekliyoruz."
"Pilavı, haşlanmış hindinin içine dolduruyoruz. Hindi fırında kızarırken, pilavın kurumaması için pirincin olduğu bölgeyi folyoyla kapatıyoruz. Daha sonra salça, yoğurt, zeytinyağı ve tuz karışımı sosumuzu ince tabaka halinde sürerek, hindimizi fırına veriyoruz. 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika sonra hindimiz kızarmış olarak servise hazır oluyor."