Tam Kıvamında Kabarmış Bir Kek Yapmanın Püf Noktaları
En şipşak hamur işi, anne evini saran mis koku, çocukların en sevdiği ara öğünü, beş çaylarının vazgeçilmezi. Evet kek. Bildiğimiz kek. Ama şöyle, içi dışı tam kıvamında pişmiş, yeterince kabarmış, lezzetli bir kek yapmak mümkün mü? Bu ipuçlarıyla mümkün.
Kalıbı hazırlayın
Kek kalıbını önceden hazırlayın. Çünkü; hamurun beklememesi gerekiyor. Kalıbınızı margarinle yağlayın ve kekin yapışmaması için biraz un serpiştirin.
Fırın detayı
Fırını önceden ısıtmalısınız. Keki yapmaya başladığınızda fırınınızın ayarını 180 dereceye getirin. Hiçbir kek soğuk bir fırında pişirilemez.