Somer Şef'in menemen ile ilgili sözlerine yanıt geldi: 'Şeflerime saygılarımı sunuyorum ama...'
’Çakallı menemeni’ yapan ustaları, ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun menemenin sabah soğansız, öğleden sonra soğanlı yönündeki sözlerine yanıt verdi.
Samsun’un özel lezzetlerinden ’Çakallı menemeni’ yapan ustalar, ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun menemenin sabah soğansız, öğleden sonra soğanlı yapıldığını söylemesi üzerine, bu tartışmalara son noktayı koymak istedi.
Bu tesislere günde yaklaşık 2 bin kişi gelerek menemenin tadına bakıyor. 400 kişinin çalıştığı tesisler, 24 saat esasına göre hizmet veriyor.
1950’li yıllarda Samsun-Ankara yolundan geçen kamyon şoförlerinin yemek için tercih ettikleri Çakallı menemeninin ustaları Menemen soğanlı mı soğansız mı? olur tartışmalarına son noktayı koymak istiyor.
’7/24 SOĞANSIZ YAPILIR’
Yaklaşık 35 yıldır menemen ustalığı yapan Kadir Canbolat, menemenin zaman farkı olmadan 7 gün 24 saat soğansız yapıldığını söyleyerek, "Şeflerime saygılarımı sunuyorum. Ama bizde menemen 7/24 soğansız yapılır. Menemen soğanlı olmaz. Ancak müşteri özellikle talep ederse soğan koyabiliyoruz. Ancak orijinal menemen soğansız olur. Öğleden önce öğleden sonra ayrımı yapılmaz. Burası çok eski tarihlerden bu yana menemeniyle meşhur bir yer. Geçmişten günümüze kadar hem soğansız yapılmış" diye konuştu.
’MALZEMELERİN MİKTARINI VE KIVAMINI TUTTURABİLMEK ÇOK ÖNEMLİDİR’
12 yıllık menemen ustası olan Yasin Keklik ise "Son dönemlerde menemen soğanlı mı soğansız mı tartışması çok oluyor. Bizim menemenimizde kesinlikle soğan kullanılmaz. Biz menemen yaparken yeşil biber kullanırız. Menemen yaparken, domates, tere yağ, kaşar peynir, tuz, kırmızı ve pul biber ve yumurtanın sadece sarısı kullanılır. Özelliği ise malzemelerin iyice ezilip birbirine özleştirilmesidir. Malzemelerin miktarını ve kıvamını tutturabilmek çok önemlidir" dedi.