Kaynak: Doğan Burda
Soğuk havalarda şifayı çorbada arayanlara kış sebzeleriyle mis gibi tarifler
Çorbaların şifasından bol bol faydalanacağımız kış aylarına girmişken tavuk suyu çorbaların en güzellerini sizin için pişirdik. Şifalı ve çok lezzetli tavuk suyu çorbalarımızla kışınız sıcacık geçsin.
Fransız mutfağının en meşhur yemeklerinden olan bu çorbayı evinizde de yapabilirsiniz.
Tarif için tıklayın
Tarif için tıklayın
Tam bir sağlık deposu olan pırasayla yapabileceğiniz bu çorbanın lezzetine doyamayacaksınız.
Tarif için tıklayın
Tarif için tıklayın
Yaz mevsiminde hazırladığınız rendelenmiş domatesleri kavanozlarından çıkarmak için bu tarif nefis bir seçim.
Tarif için tıklayın
Tarif için tıklayın
Çorbaların lezzetine lezzet katmak için kullandığımız tavuk suyunu evinizde kolayca hazırlayarak uzun süre muhafaza edebilir ve çorbalarınızda ev yapımı tavuk suyu tercih edebilirsiniz.
Tarif için tıklayın
Tarif için tıklayın
Tavuk suyu hazırlarken bunlara dikkat!
Tavuk suyu hazırlarken mutlaka soğuk su kullanmaya dikkat edin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin. Tavuk etinin farklı bölümlerini kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi sadece tavuk kemikleriyle de suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte pişirmelisiniz. Tamamen yağsız bir tavuk suyu içinse, tavuk etini derisi olmayacak şekilde kullanmalısınız. Buzdolabının alt bölmelerinde tavuk suyunu 2-3 günden fazla bekletmemeye dikkat edin. Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.