Şanlıurfa'ya gitmeniz için lezzet dolu sebepler
Şanlıurfa yemekleri önce gözünüzü sonra midenizi bayram ettiriyor. Hemen Şanlıurfa'ya doğru yola çıkmanızı sağlayacak harika lezzetlere hep birlikte göz atalım...
Nemrut Dağı'yla, Balıklı Göl'üyle, Göbeklitepe'siyle tarihe tanıklık etmiş Şanlıurfa, kültürel mirası içerisinde zengin bir mutfak da barındırıyor. İşte bir an önce Şanlıurfa'ya gitmenizi sağlayacak enfes lezzetler...
Acısız Olmaz: Çiğ Köfte
Şehir içinde, her köşe başında rastlayabileceğiniz çiğ köftecilerin aksine gerçekten et ile hazırlanan Urfa çiğ köftesi, et, bulgur, yağ, isot, çeşitli baharatlar ve yeşilliklerin uzun süre yoğrulmasıyla hazırlanıyor.
Şehir içinde, her köşe başında rastlayabileceğiniz çiğ köftecilerin aksine gerçekten et ile hazırlanan Urfa çiğ köftesi, et, bulgur, yağ, isot, çeşitli baharatlar ve yeşilliklerin uzun süre yoğrulmasıyla hazırlanıyor.
Kebapların Hası: Ciğer Kebabı
Türlü baharatlar ile marine edilip şiş üzerinde güzelce pişirilen dana ya da kuzu ciğerinin tadı Şanlıurfa'da bir başkadır. Kebapları meşhur şehrin en gözde ve leziz kebabı ciğer kebabıdır.
Türlü baharatlar ile marine edilip şiş üzerinde güzelce pişirilen dana ya da kuzu ciğerinin tadı Şanlıurfa'da bir başkadır. Kebapları meşhur şehrin en gözde ve leziz kebabı ciğer kebabıdır.
Ağızda Dağılan Bir Et: Sini Taraklığı
Domates, biber, soğan, sarımsak, salça, biraz yağ ve baharatlar ile harmanlanan pirzola etleri, fırında uzun süre pişiriliyor. Ortaya kemikten kayarcasına sıyrılan, enfes sini taraklığı çıkıyor.
Domates, biber, soğan, sarımsak, salça, biraz yağ ve baharatlar ile harmanlanan pirzola etleri, fırında uzun süre pişiriliyor. Ortaya kemikten kayarcasına sıyrılan, enfes sini taraklığı çıkıyor.
Çiğ Böreğin Kardeşi: Semsek
İçi kıymalı bu mis gibi börek, yanında bir bardak buz gibi ayranla ziyafete dönüşüyor.
İçi kıymalı bu mis gibi börek, yanında bir bardak buz gibi ayranla ziyafete dönüşüyor.
Borani Değil: Boranı
Yoğurtlu ıspanak gelir aklına çoğunlukla borani deyince. Boranı isimli bu Urfa yemeği ise bambaşka bir lezzet. Et parçaları ve nohuttan oluşmuş bir çorba düşünün. Ekmek banılarak yendiğini de unutmayın!
Yoğurtlu ıspanak gelir aklına çoğunlukla borani deyince. Boranı isimli bu Urfa yemeği ise bambaşka bir lezzet. Et parçaları ve nohuttan oluşmuş bir çorba düşünün. Ekmek banılarak yendiğini de unutmayın!
Bol Cevizli: Şıllık Tatlısı
Sadece un ve su ile hazırlanan incecik hamurun arasına bol ceviz konulup üzerine şerbet dökülerek servis edilen şıllık tatlısı az malzeme ile çok lezzet sunan tatlılardan. Urfa'nın güzeli şıllık tatlısı, en hafif şerbetli tatlılar arasında.
Sadece un ve su ile hazırlanan incecik hamurun arasına bol ceviz konulup üzerine şerbet dökülerek servis edilen şıllık tatlısı az malzeme ile çok lezzet sunan tatlılardan. Urfa'nın güzeli şıllık tatlısı, en hafif şerbetli tatlılar arasında.