Sadece burada üretiliyor, tarifi sır gibi saklanıyor... Bursa'nın efsane ramazan lezzeti
Bursa’da 50 yıllık geçmişiyle hurma tatlısının adı bugün şehrin kendine özgü ünlü lezzetleri İskender kebap ve pideli köfte ile birlikte anılıyor.
1968 yılında açılan bir pastanede farklı lezzet arayışları üzerine geliştirilen ve şeklinden dolayı ‘Bağdat hurma tatlısı’ adını alan tatlı, gün geçtikçe popülerlik kazandı.
Hurma tatlısı üreten firmanın sahibi Yadigar Karaman, "Hurma tatlısı yaklaşık 50 yıl önce eşimin ailesi tarafından bulundu. Eşim tatlının popülerliğini buralara kadar getirdi. Bursa’ya özgü bir lezzet halini aldı. Eşimin vefatından sonra 10 aydır şirketi yönetmeye ben devam ediyorum. Tatlımız un, yumurta, şeker, yoğurt ve özel olarak hazırladığımız 10 baharatın bir araya gelmesiyle oluyor. Şerbetli bir tatlı. Bursalıların damak zevkine hitap ediyoruz" dedi.
"Bursa’nın nasıl İskender kebabı ve pideli köftesi meşhursa hurma tatlısı da o derece popüler hale geldi. Ramazan aylarında hafif bir tatlı olması sebebiyle taleplerimiz çok fazla artıyor. Hurma tatlısını şehir dışına dahi kargoyla gönderiyoruz."