Pazarda kilogramı 20 TL'den satılıyor sofralardan eksik olmuyor
Yağmurun ardından açan güneşle çıntar mantarları coştu. Ancak mantarın zehirlisini zehirsizinden ayırmayı bilmeyenlerin kesinlikle mantar toplamaya çıkmaması gerekiyor.
Antalya’nın Kaş ilçesinde yağmurun ardından ortaya çıkan ve halk arasında melki ya da kalıca mantarı olarak bilinen çıntar mantarı yoğun ilgi görüyor.
Dağlık ve ormanlık alanlarda yağmurun ardından özellikle çam ağaçlarının dökülen yaprakları altında, çayırlıklarda kendiliğinden ortaya çıkan çıntar mantarı keskin kokusu ve yumuşak yapısıyla biliniyor.
Mantar toplamaya rastgele çıkılmayacağına dikkati çeken Mustafa Demirci, "Yağmur yağacak, yapraklar dökülecek, yağmur suyuyla çürüyerek torf haline gelecek. İlk güneşli günde çıkacaksın mantara. Tarlada ekilmiş gibi tek tek toplayacaksın. En kaliteli mantar özelikler pıynar ağaçları altında çıkar, çok kaliteli ve lezzetlidir. Sandal ağaçlarının altındaki mantarlar da güzeldir. Çamın altındaki mantar lezzetli olmaz, sert olur. Kaş bölgesinin pıynar ve sandal mantarı kalite ve lezzette on numaradır" dedi.