Fotoğraflar: Alamy
Parmak ısırtan salatalar yapmanın sırları
Malzemeleriniz ne kadar lezzetli olursa olsun, iyi bir sosunuz yoksa salatanız bir hiçtir.
Hangi sebzeleri kullanırsanız kullanın bir salatanın lezzetini belirleyen asıl bileşen sosudur. Zeytinyağı ve sirkeli soslar, yoğurt veya mayonez bazlı krema tipi soslar ve yumurta ile yoğunlaştırılmış soslar bunlardan bazılarıdır. Salatanıza beğeneceğiniz şekilde iyi malzemelerle hazırlanmış bir sos dökmezseniz yediğiniz sebzelerden keyif almazsınız. Salata hazırlamanın altın kurallarını şöyle sıralayabiliriz…
Zeytinyağı-limon veya sirkeli sosun asidik bir yapısı vardır. Karışıma biraz hardal ve şeker katarak sosun hem daha katı bir hal almasını hem de dibe çökmeden salataya daha homojen bir şekilde karışmasını sağlayabilirsiniz.
Tüm malzemelerin kaliteli olması önemlidir ancak mümkünse alabildiğiniz en kaliteli zeytinyağını kullanmaya çalışın. Çünkü zeytinyağı salata soslarının en temel bileşenidir.
Baz sosu hazırladıktan sonra isterseniz farklı baharatlar ve rendelenmiş parmesan peyniri kullanarak daha farklı soslar hazırlayabilirsiniz.
Cherry domates ve zeytin gibi büyük parçaları bulunan salataları ana servis tabağında karıştırmayın. Bu büyük parçalar genellikle dibe çöker ve tabağınıza almanız zorlaşır. Sosu ayrıca servis ederek tabaklarda salatanın üzerine dökülmesi daha faydalı olacaktır.
Hazırladığınız salata sosu fazla geldiğinde bir kavanoz ya da şişeye koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak tekrar kullanmanız gerektiğinde buzdolabından çıkarttığınız gibi yaptığınız salataya dökmeye çalışmayın. Sosu oda sıcaklığında bekletin. Yeterince ısındıktan sonra iyice karıştırarak salatanıza dökebilirsiniz.