Osmanlı'dan miras kalan tatlar okulda öğretiliyor
Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış ve saray lezzetlerinin birçoğunun kaynağı olan Edirne'de geleceğin şef adayları öğrenciler, Osmanlı'dan miras kalan yemekleri uygulamalı olarak öğreniyor.
Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış ve saray lezzetlerinin birçoğunun kaynağı olan Edirne'de, geleceğin şef adayları öğrenciler Osmanlı'dan miras kalan tatları yapmayı öğreniyor.
Öğrenciler derste, Osmanlı padişahlarının sofralarını süsleyen fasulye dolmasından (fotoğrafta önde) badem çorbasına, kaçamaktan (fotoğrafta arkada sağda) cıllığa (fotoğrafta arkada solda) kadar birçok saray lezzetini konusunda uzman öğretmenlerden öğrenme fırsatı yakalıyor.
Osmanlı'dan miras lezzetlerin unutulmaması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yaşar, "Öğrencilerimize Osmanlı'dan gelen tarihi yemeklerimizi ayrıntılı olarak tanıtıyoruz. Öğrencilerimiz bu yemekleri öğretmenlerimiz eşliğinde uygulamalı olarak yapıyorlar. Bizler bu yemeklerin unutulmaması ve geleceğe aktarılması yönünde büyük gayret sarf ediyoruz. Öğretmenlerimizin bu konuda büyük çabaları var. Öğrencilerimiz de derslerinde çok istekli. Atalarımızdan miras yemekleri, en iyi şekilde öğrenip meslek hayatlarında yapmak gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyorlar" diye konuştu.
Miras yemekleri şef adaylarına öğrettiklerini anlatan Kaytas, "Amacımız atalarımızdan kalan yemekleri, gelecek kuşaklara aktarmak. Bunun için bu yemekleri derslerimize koyduk ve uygulamalı olarak öğrencilerimize yaptırıyoruz. Öğrencilerimiz bu yemeklerin nasıl yapıldığını ve nereden geldiğini öğreniyorlar. Osmanlı'dan günümüze miras kalan yemekler hem lezzetli hem de sağlıklı. Günümüzde hakim olan hızlı yeme alışkanlığına karşı bu yemeklerin yapılması çok önemli" dedi.