Fatih Mehmet Kürkçü, Samsun (AA)
Osmanlı sarayının lezzetini dört kuşaktır Bafra'da yaşatıyorlar
Samsun'un Bafra ilçesinde, Şekerci Şükrü Efendi'nin lokumları, 1887'den bu yana dört kuşaktır aynı aile tarafından üretilmeye devam ediyor.
İnsanların son yıllarda geleneksel tatlara daha çok ilgi gösterdiğini belirten Şekerci Neşet Faris Yüksel, "İnsanlarımız eski tatlara eski lezzetleri merak ediyor. Unuttuğumuz lezzetler diyebiliriz buna. Bu lezzetlerin yeniden canlandığını görüyoruz. Bunun neticesinde Türkiye'nin her yerinden değişik müşteri potansiyelimiz var. Sağ olsun ürünleri beğeniyorlar, onlar beğendikçe biz mutlu oluyoruz ve mesleğimize daha aşkla şevkle sarılıyoruz" ifadelerini kullandı.
10