Odun ateşinde kızarıyor! Görüntüsüyle de iştah kabartıyor
Özel olarak beslenen ve kışın yağlandıktan sonra kesilen kazların odun ateşinin karşısında yavaş yavaş kızartılmasıyla yapılan "kaz tiridi" lezzeti kadar görüntüsüyle de iştah kabartıyor.
Çekalan Mahallesi'ndeki işletmesinde müşterilerine kaz tiridi sunan İlyas Okur, AA muhabirine, bu asırlık lezzeti, diğer bölgelerden farklı olarak kazı ateş karşısına asarak yaptıklarını söyledi.
Kaz tiridinin kış yemeği olduğunu belirten Okur, bunun yanında köylerinde yapılan kızılcık ekşisi ve turşu ikram ettiklerini dile getirdi. Müşterilerden Hakan Kiper ise avukat olduğunu, kaz tiridi yemek için kış aylarında Çekalan Mahallesi'ne geldiğini ifade etti. Kaz tiridinin lezzetinin "mükemmel" olduğunu anlatan Kiper, "Türkiye'nin dört köşesinden insanlarımızı bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz. Tiridin üzerine semaver çayıyla da unutulmaz bir akşam sohbeti oluyor." diye konuştu.