O kentimizde bayramın adı bile 'çörek bayramı'
Osmanlı'dan bu yana üretilen ve Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez geleneksel lezzeti olan Maraş çöreği, farklı çeşitleriyle yoğun ilgi görüyor.
Kahramanmaraş'ta, Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi haline gelen tescilli "Maraş çöreği", lezzeti ve hoş görüntüsüyle bayram sofralarını da tatlandırıyor.
İş toplantıları ve düğünlerde de ikram edilen çörek, bayramda ziyarete gelen konuklara kompostoyla sunuluyor. Tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli hazırlanan ve özellikle taş fırınlı işletmelerde yapılan Maraş çöreği kent için önemli bir bayram geleneğini oluşturuyor.
Çörek ustası Fehmi Büyükdereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama sayılı günler kala üretime başladıklarını belirtti. Salgın nedeniyle bu yıl biraz daha farklı bir süreç geçirdiklerini ifade eden Büyükdereli, "İnanılmaz bir şekilde kargo yoğunluğumuz var. Türkiye'nin dört bir tarafına sipariş gönderiyoruz. Ordu, Giresun, İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ilden talep var" dedi.