Fotoğraflar: Alamy
Mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltacak 21 altın değerinde tavsiye
Bu püf noktalarıyla yemek hazırlarken kaybettiğiniz zaman size kalacak...
Ev yemeği yemek istiyorsunuz ama mutfakta geçirecek çok fazla vaktiniz yok değil mi? O halde size hem işinizi kolaylaştıracak, hem de yemek pişirme sürecinizi hızlandıracak birkaç şey lazım. Böyle ipuçlarına ihtiyaç duyuyorsanız çok doğru bir yere geldiğinizi söyleyebiliriz. İşte yemek pişirmeyi hem kolaylaştıracak hem de hızlandıracak tavsiyeler...
Eğer tek başınıza yiyecekseniz makarnayı mikrodalgada da pişirebilirsiniz. Dayanıklı bir kâseye makarnayı ve suyu koyup bir dakikalığına mikrodalgaya atın. Bir dakikanın sonunda çıkarıp biraz karıştırın. Bu işlemleri makarna istediğiniz kıvama gelene kadar tekrarlayın.
Her yemekte soğan doğrama derdiyle uğraşmak istemiyorsanız, boş bir zamanınızda bol miktarda soğanı doğrayıp buzdolabı poşetlerine bölüştürün ve dondurun. Yemek pişireceğiniz zaman eritmeden tencereye atabilirsiniz.
Tavuk parçalarını sevdiğiniz soslara bulayıp buzdolabı poşetlerinde dondurun. Sabah evden çıkmadan buzluktan çıkarıp dolabın alt kısmında erimeye bırakırsanız akşam eve geldiğinizde kolayca pişirilebilir hale geleceklerdir.
Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak için bir su şişesinden faydalanabilirsiniz. Su şişesini hafif sıkıp yarattığınız vakumdan faydalanarak yumurtanın sarısını kolayca şişeye çekebilirsiniz.
Sarımsak doğramadan önce bıçağınızı biraz sıvı yağla yağlayın. Böylece sarımsak parçaları bıçağınıza yapışmaz.
Yumurtaları haşlamak yerine buharda pişirdiğinizde, kabukları kolayca soyulacaktır. Bunun için yumurtanızı 12 dakika boyunca buharda tutmanız gerektiğini unutmayın.