Mesai sabah 4'te başlıyor! Ciğerli kahvaltı için hafta sonları oraya akın ediyorlar
Tescilli kebabıyla ünlü Adana'da, ciğer kebabıyla kahvaltı büyük ilgi görüyor.
Mangallarını kuran esnaf, bir yandan ciğerleri şişe saplarken, diğer yandan da etrafına tabure dizilmiş küçük masaların üzerine ciğerin vazgeçilmezi, şalgam başta olmak üzere bol soğan, domates ezmesi ve yeşillikleri özenle yerleştiriyor.
Tarihi çarşıda yaklaşık 20 yıldır ciğer kebabı ustalığı yapan Celal Güven, AA muhabirine, bir asırdır ciğer kebabı geleneğini sürdürdüklerini söyledi.
Ciğer mesailerinin sabah 04.00'de başladığını ve öğleye kadar sürdüğünü belirten Güven, bu şekilde kahvaltının büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.Her pazar çarşıda tatlı bir telaşın olduğunu vurgulayan Güven, "Daha önce dedemiz bu işi yapardı, şimdi ise bizler devam ettiriyoruz. Sadece Adana'dan değil, şehir dışından gelen müşterilerimiz de var. Günde yaklaşık 30 kilogram ciğer satıyoruz. Herkesi ciğer yemeye davet ediyoruz" diye konuştu.
İstanbul'dan ailesiyle ciğer yemeye gelen Nur Kılıç, "Ciğerin çok güzel bir görüntüsü var. Daha önce buranın ciğeri hakkında bilgi almıştık. Onun için bu saatte Adana ciğeri yemeye geldik. Bu saatte ilk kez ciğer yiyorum. Sunum ve ciğer mükemmel" dedi.