Kış Bitmeden Bu Sebzeleri Tüketin
Artık yaz mevsimine göz kırpıyoruz. Ama; hala tezgâhlarda birbirinden renkli sebzeler görmek mümkün. En iyisi kış bizden tamamen uzaklaşmadan mevsim sebzelerinin hem tadını çıkaralım hem de faydalarından istifade edelim.
Onun Seveni Çok: Lahana Sarması
Kapuska denince seveni az bulunsa da, etli lahana sarmasına pek itiraz olmaz. Çok severek tüketilen lahanaları kış bitmeden bir daha mı sarsak?
Rengini de Ayrı Seviyoruz: Pancar
Mor renkli sebze ve meyvelerin vücuttaki imnu seviyesini yükselterek bağışıklığı kuvvetlendirdiği uzmanlar tarafından söylenir. İşte bunun en leziz yolu; pancar. Pancarı ister çorba, ister salata isterseniz de turşu olarak tüketebilirsiniz.
Çorbası da Yapılır: Pırasa
Sebzeleri alternatif şekilde tüketmek isteyenlere işte şahane bir öneri: Pırasa çorbası. Pırasa çorbası için haşladığınız soğan, pırasa ve havucu iyice blenderdan geçirmeniz gerekiyor. Püf noktası ise; terbiyesi. Un, süt, tuz, karabiber ve tereyağdan yaptığınız terbiyeyle çorbanın tadına doyamayacaksınız.
Salatalarda Yerini Alsın: Turp
C vitamini deposu, kan basıncı düzenleyici, bağışıklık yükseltici. Turpun faydaları saymakla bitmez. İster salatalarınıza ilave edin, ister incecik dilimlediğiniz beyaz turpları limon ve tuzla buluşturup tüketin.