Kırıkhan havucu fıstıkla birleşiyor, cezeryeye dönüşüyor
Hindistan cevizi ve fıstığın çekilmiş havuçla harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir tatlı çeşidi cezerye hafif olması özelliğiyle ramazanda da yoğun olarak tüketiliyor
Hindistan cevizi ve fıstığın çekilmiş havuçla harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir tatlı çeşidi cezerye hafif olması özelliğiyle Ramazan’da yoğun olarak tüketiliyor.
Hatay’da yetiştirilen havuçla yapılan ve yöresel lezzet haline gelen cezeryenin insan sağlığına birçok faydası olduğunu söyleyen lokum ve cezerye üreticisi Hüseyin Okay, şunları söyledi:
“Kırıkhan havucundan esinlenerek cezeryeler üretiyoruz. Kırıkhan ilçesinde yetişen havucu sadece yemeklerde, tatlılarda değil bir lokum çeşidi olan cezerye üretiminde de kullanıyoruz. Kırıkhan Türkiye’nin havuç ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor. Ama cezerye alanında pek fazla kullanılmıyordu. Biz de bu talebi karşılamak için Kırıkhan’da cezerye üretmeye başladık. Havucun başkenti olan Kırıkhan’da günlük üretimlerimize devam ediyoruz.”