KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil simidi nasıl yapılır? Ev usulü mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi yapımı
Mevlid Kandili'yle birlikte kandil simidi yapımı da araştırılıyor. Kandil simidi, kandil günlerinin vazgeçilmezlerinden. Kolayca elinizin altın bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlanabilen kandil simidi mahlepli, mahlepsiz, susamlı, çörek otlu seçenekleriyle aranan lezzetlerden. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte evde kolayca yapabileceğiniz mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...
Kandil simidi yapımı, Mevlid kandili ile beraber günün en çok aranan tariflerinden biri. Kıyır kıyır, ağızda dağılan kıvamı, uzun süre taze kalması nedeniyle de özel günlerin vazgeçilmezlerinden. Bu güzel lezzetli mahlepli veya mahlepsiz olarak yapabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, kandil simidi yapımını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ YAPIMI
Bir kapta ya da büyük bir kâsede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.
MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ
MALZEMELER:
1 adet yumurtanın sarısı
3 su bardağı un
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
Susam
Çörek otu
3 su bardağı un
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
Susam
Çörek otu