İzmir'in Lezzetleriyle Öne Çıkan Restoranları
İzmir ve çevresindeyseniz bu restoranların lezzetlerini mutlaka tatmalısınız
Od Urla
Babasının restoranında mutfağa adım atan Osman Sezener, yurt dışındaki eğitiminin ve kazandığı deneyimin ardından 4 yıl önce Urla’da açık ateşte pişirme hayalini gerçekleştirerek OD Urla'yı açtı. Zeytinliğinin ortasında restoranda bölgede yetişen ve üreticisi belli olan ürünler kullanılıyor. Zeytinyağları bahçedeki tesiste sıkılıyor. On çeşitten oluşan tadım menüsü temin edilen malzemelere göre sıklıkla değişiyor. Şef Sezener, malzemenin özünü kaybettirmeden, kendine has bileşimler sağlayarak yemeklerinde farklı bir sentez yaratıyor
Balmumu Dükkan Lokanta
İzmir gastronomisinin önde gelen isimlerinden Ahmet Güzelyağdöken’in Ege mutfağına saygı niteliğinde açtığı Balmumu Lokantası yemek tutkunları için tam bir lezzet durağı. Tezgâhta sergilenen ve her gün değişen menüde Alaşehir kapama, sarı buğdaylı sebzeli iç pilav, narenciye suyunda marine kişnişli karides, kuzu etli şevket-i bostan, sütlü dil balığı, gambilya favası, zeytinyağlı kabak sıyırma, Urla sakız enginarı gibi yemekler arasından seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda geleneksel yöntemlerle yaptığı balık yumurtası, yıllandırdığı İzmir tulumu ve kendi üretimleri zeytinyağı gibi ürünleri satın alabilirsiniz
Hiç Lokanta
Urla Sanat Sokağı’nda restore edilen tarihi bir taş binada açılan Hiç Lokanta, dekorasyonundan seramik sofra takımlarına, yemeklerden içeceklerine, kurucusu Duygu Özarsan Elekdar’ın tasarım anlayışını yansıtıyo Şef Ekin Can Kün’le birlikte kurguladıkları menü mevsimlere göre yenileniyor. Sakız enginarlı Urla long peyniri, isli hardal, patates, mücveri eşliğinde ev yapımı dana-kuzu sosis, isli etli Bergama tulumu soslu taze makarna, enginar sorbeli sakız enginarı brulee, zeytinyağı ve tuzlu çikolata "toprağımız" gibi yaratıcı olduğu kadar lezzet çıtası yüksek tabaklara ev sahipliği yapıyor.
Murano's Kitchen
Murano's İtalya’nın güney ve kuzey mutfaklarının klasik örneklerini özenle seçilmiş malzemelerle sunan, dekorasyonu ve ferah bahçesiyle şık bir İtalyan restoranı. Murano's'un menüsü arancini, panzerotti, ıspanak ve mascorpone peynirli turta gibi başlangıçlar, ev yapımı taze makarnalar, odun ateşinde pişen ekmekler, pizzalar ve ana yemek olarak et ve balık çeşitlerinden oluşuyor. Mantar mevsiminde istiridye, kestane, çintarla yapılan, sarımsaklı, fesleğenli domates soslu pizzası "funghi"ye denk gelirseniz kaçırmamanızı öneririz. Orijinal tarifine sadık kalınarak yapılan tiramisu da çok lezzetli
Urla Vino Locale
Büyükşehir kaosundan kaçarak Urla’ya yerleşen Seray ve Ozan Kumbasar, Urla Bağ Yolu rotası üzerinde Vino Locale’yi açarak öncü oldular. Şef Ozan Kumbasar, hayalini kurduğu yerel ürünlerle İtalyan ruhu ağır basan Akdeniz mutfağı projesini başarıyla hayata geçirdi. Sıklıkla yenilenen restoranın menüsünü malzeme kalitesi ve mevsimsellik şekillendiriyor. Zeytin ve defne ağaçları arasındaki taş binada yıl boyunca hizmet veren Urla Vino Locale, lezzet çıtası yüksek yaratıcı yemekleri, servis kalitesi ve sunduğu gastronomik deneyimiyle bölgenin vazgeçilmezleri arasında.
Teruar Urla
Teruar Urla, zeytin ağaçları ve üzüm bağları arasında yedi odalı butik bir otelin içinde yer alıyor. İtalya’da şeflik eğitimi alan, bir süre en iyi restoranlarında deneyim kazanan Osman Serdaroğlu, hayalini kurduğu agro turizm yapmak üzere Urla’ya yerleşmiş. Mutfağının temelini küçük üreticiyi destekleyerek, bölge mutfağı ve İtalya deneyimiyle harmanladığı yemekler oluşturuyor. Menüde, Divle obruk ve Bergama tulumlarını krema haline getirilip bir balon gibi sunulan peynir bulutu, kendi suyunda ahtapot, ragu soslu ev yapımı taze makarna gibi hem yaratıcı hem de lezzetli tabaklar yer alıyor