İzmir’in bombasına Afyonkarahisar’dan rakip çıktı
Gastronomi kenti Afyonkarahisar’da bir işletme İzmir'in meşhur bomba tarlısından esinlenerek Afyonkarahisar’a özgü bomba tatlısı üretti. İzmir’in bomba tatlısına rakip olarak görülen Afyonkarahisar’ın haşhaş kremalı bomba tatlısı lezzetiyle damak çatlatıyor.
Üretilen Afyon bomba tatlısını Afyonkarahisar’ın yöresel ürünlerinin arasına sokmak istediklerine dikkat çeken Öz, “Haşhaş, Afyon’umuzun özel yöresel bir ürünü. Bu haşhaş 300 ton ağırlığındaki bir pres makinesiyle ezilerek hazırlanıyor. Yüzde 100 doğal, içinde bir katkı olmadığı için bu zaten sağlık açısından da faydalı bir ürün. Çikolataya nazaran daha farklı daha hafif bir ürün. Afyon’un kendi yöresel bir lezzeti olarak bu hale getirdik” dedi.
İşletmede Ustalık yapan Ahmet Kaya da, Afyon bomba tatlısını yapmak için 15-20 gün çalışma yaptıklarını söyledi. Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabii bu çalışmalarımızda İzmir bombasını örnek aldık. Hamurumuzu yaparken hamurun içine haşhaş tanesi ilave ediyoruz. Bu hamurumuzun inceliğini de damak tadına göre ayarladık. Hamuru ince bir şekilde açıp içine haşhaş ezmesini koyduk. Çalışmamız sonrası güzel bir lezzet ortaya çıktı.” Öte yandan, Afyon bomba tatlısının tadına bakanlar harika bir ürün olduğunu ifade ederek, tatlının Afyonkarahisar’ın yöresel yiyeceklerinin arasına yerleşmesi gerektiğini söyledi.