Hürriyet Lezizz Özel Fotoğraflar: iStock ve Instagram
İlk olarak o ilimizde çıktı! Tüm Türkiye'ye yayıldı
Ara tatilde yolunuz bu şehirlerden geçerse birbirinden enfes lezzetler tadabileceğiniz mekanları sizin derledik...
Altınsaray Pöç Tandır & Kuzu Dolma - Kayseri
Bir danadan sadece 2 porsiyon çıkan pöç yemeğini Altınsaray Pöç Tandır & Kuzu Dolma'da denemeden dönmeyin. Damak zevkinizi farklı yerlere taşıyacak olan pöç 16-17 saat boyunca odun ateşinde pişiriliyor. Kayseri'de dananın kuyruğunu koparan lezzet olarak bilinen bu yemeği bir kez yiyince yeniden tatmak isteyeceksiniz.
Katmerci Zekeriya Usta - Gaziantep
En güzel katmer yerinde yenir diyorsanız sizi Katmerci Zekeriya Ustanın sıcacık katmerlerini yemeye davet ediyoruz. Taş fırında pişen bol kaymaklı ve fıstıklı katmer damağınıza ve gözünüze olduğu kadar midenize de bir şenlik sunuyor.
Alsancak Dostlar Fırını - İzmir
İzmirlilerin 500 yıllık vazgeçilmez tadı boyoz... Özellikle kahvaltıda fırınlanmış yumurta ve mis kokulu bir bardak çay eşliğinde çıtır çıtır boyozu Alsancak Dostlar Fırını'nda mutlaka deneyin. Bol çeşitli malzemelerle hazırlanıp geleneksel yöntemlerde pişirilen boyozları tadabileceğiniz bu mekan kaçırılmayacak bir alternatif.
4ten4e Ocakbaşı - İstanbul
Taksim'e gittiğinizde 4ten4e Ocakbaşı enfes yemeklerinin yanı sıra samimi atmosferiyle de beğeninizi kazanacak. Öğlen saatlerinde açılan mekan sabaha kadar hizmet veriyor.
Üstünel Köftecisi - Ankara
Sunumu ile fark yaratan Üstünel Köftecisi Ankara'da lezzetli köfte yiyebileceğiniz adreslerden biri. Yemek öncesi servis edilen bol limonlu yeşillikler iştahınızı kabartıyor. Lezzetiyle favorileriniz arasına girecek olan bu mekanın önünde görebileceğiniz kuyruk sizi şaşırtmasın.
Kebapçı Halil Usta - Gaziantep
Hazır Gaziantep'e gitmişken en iyi kebabı nerede yiyebiliriz? diye sorarsanız, Kebapçı Halil Usta en lezzetli seçim olabilir. Öğlen saatlerine doğru açılan bu güzel mütevazi mekana ne kadar erken giderseniz o kadar iyi olur. Çünkü, Halil Usta'da kebaplar biter bitmez kepenkler kapanıyor. Küşlemesi, tırnak pidesi, salatası... Hepsi ayrı bir lezzet. Müze arkasında yer alan bu restoranda masanızı tanımadığınız kişilerle paylaşabilirsiniz. Bizden söylemesi...
Çelebi Unlu Mamülleri - İzmir
İlk olarak bu şehrimizde üretilen İzmir bombası da kumru ve boyoz gibi kentin adıyla özdeşleşmiş lezzetlerinden biri haline geldi. İncecik bir hamurun akışkan çikolatayla buluşmasına asla karşı koyamacağınız bu enfes tatlıyı İzmir'in en ünlü fırınlarından biri Çelebi Unlu Mamülleri'nde mutlaka deneyin.