Hürriyet Lezizz Özel Fotoğraflar: iStock ve Instagram
İlk olarak o ilimizde çıktı! Tüm Türkiye'ye yayıldı
Ara tatilde yolunuz bu şehirlerden geçerse birbirinden enfes lezzetler tadabileceğiniz mekanları sizin derledik...
Okullar kapandı ve tatil başladı! Çoğumuz için tatil, farklı ve yeni yerler keşfetmek demek. Gittiğimiz şehirlerin sadece doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarının yanı sıra yöresel tatlarını da keşfetmeden dönmek olmaz. Tatilde yolunuz bu şehirlerden geçerse birbirinden enfes lezzetler tadabileceğiniz mekanları sizin derledik...
Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta - Bursa
Uludağ Kebapçısı... İstanbul'da da şubesi bulunan Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta'nın İskender kebabını yiyen tadını bir daha unutamıyor. Önünden kuyruğun eksik olmadığı bu şirin dükkana ne kadar erken giderseniz o kadar şanlısınız. Bakır tabakta sunulan İskender Kebabı'nı asla unutamayacaksınız.
Burger Joint - İstanbul
Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret ettikten sonra canınız hamburger isterse Burger Joint beklentinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Hamburger seçenekleri her ne kadar az olsa da yediğinizde bir daha isteyeceksiniz. Baharatlı patates kızartmasını denemeyi de sakın unutmayın.
Çanakkale Helvacısı Kadir Usta - Çanakkale
Çanakkale Helvacısı Kadir Usta hem bölge halkı hem de tatilcilerin uğrak noktalarından biri. Fırınlanmış sıcacık peynir helvasıyla damağınızı şenlendirecek bu mekanın başka bir şubesi yok. Yolunuz Çanakkale'ye düşerse Kadir Usta'nın enfes peynir helvasının yanında sakızlı dondurmasını da mutlaka deneyin.
İmam Çağdaş - Gaziantep
Şehrin sakinlerinin Antep'in en iyi kebapçısı olarak gösterdikleri bu restoran Bakırcılar Çarşısı'nın üst katında bulunuyor. Tek bir şubesi olan İmam Çağdaş'ın kebaplarının kokusunu ilk aldığınız anda başınızı döndürecek cinsten. Ünü bütün Türkiye'ye yayılan bu güzel restoranın baklavalarını da es geçmeyin.
Çemen's Mutfak - Kayseri
Kayseri'ye yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken adreslerden biri olan Çemen's Mutfak gerçek Kayseri mantısında oldukça iddialı. Tepsi mantısı, yağlama, Çerkez mantısı gibi çeşitlerin de servis edildiği mekanın yöresel taş fırın pideleri ve gurme kahvaltısı da parmaklarınızı yedirecek cinsten.
Kebapçı İskender - Bursa
Bursa'da yolunuz Ulu Cami'ye düşerse Kebapçı İskender'i es geçmeden olmaz. Ulu Cami'ye yaklaşık 500 metre mesafede bulunan bu hoş mekanda yiyeceğiniz İskender kebabının lezzeti damağınızdan hiç gitmeyecek cinsten. Meşe odununda pişirilip küçük porsiyonlar halinde lezzet düşkünlerine sunulan İskender, keyifli dakikalar yaşatacak.
Kebapçı Şakir - Kayseri
Kebapçı Şakir, her ne kadar Kayseri'nin en iyi sac kebabını yiyebileceğiniz bir mekan olarak tanınsa da aslında Türkiye'nin en leziz tahinli kadayıfını yapan bir yer olarak da biliniyor. Eğer sizde sac kebabının ardından bu enfes tatlıyı keşfetmek isterseniz doğru adrestesiniz.
Besler İnegöl Köftecisi - Bursa
Ödün vermeden beş kuşaktır hizmet veren Besler'in en büyük sırrı özenle seçilen etleri... 3 farklı çeşidi olan enfes köfteler acılı, kaşarlı ve sade olarak sunuluyor. Çıbrıkalı ekmek ve piyazlarının yanı sıra kendi imalatları olan üzüm şırasını tatmayı da ihmal etmeyin.
Yıldırım Pide Salonu - Kayseri
Kıymalı pide veya Develi Cıvıklısı denildiğinde Kayseri'de akla gelen ilk mekanlardan biri de Yıldırım Pide Salonu. Çıtır ve incecik hamuru ile bu pidelere kim hayır diyebilir? Kayseri'ye uğradığınızda unutamayacağınız bir lezzet deneyimi yaşamak isterseniz Yıldırım Pide Salonu'nu tercih edebilirsiniz.
Çulcuoğlu Baklava & Restaurant - Şanlıurfa
Mardin Yolu üzerinde yer alan Çulcuoğlu Baklava & Restaurant, Şanlıurfa'nın en lezzetli duraklarından biri. Baklavasıyla nam salan restoran, kendine özgü sunumlarıyla gözleri olduğu kadar damakları da şenlendiriyor. İçli köftesiyle de büyük beğeni toplayan mekanın baklavasını tadınca devamını isteyeceksiniz.
Aspava Döner - Ankara
Ankara'ya gitmişken Aspava Döner'e uğramadan geçmek olmaz. 1972 yılından beri hizmet veren mekanın döneri o kadar lezzetli ki 1 porsiyon daha isteyebilirsiniz. Nefis dönerin ardından tel kadayıf ve künefesini de deneyebilirsiniz.
Altınsaray Pöç Tandır & Kuzu Dolma - Kayseri
Bir danadan sadece 2 porsiyon çıkan pöç yemeğini Altınsaray Pöç Tandır & Kuzu Dolma'da denemeden dönmeyin. Damak zevkinizi farklı yerlere taşıyacak olan pöç 16-17 saat boyunca odun ateşinde pişiriliyor. Kayseri'de dananın kuyruğunu koparan lezzet olarak bilinen bu yemeği bir kez yiyince yeniden tatmak isteyeceksiniz.
Katmerci Zekeriya Usta - Gaziantep
En güzel katmer yerinde yenir diyorsanız sizi Katmerci Zekeriya Ustanın sıcacık katmerlerini yemeye davet ediyoruz. Taş fırında pişen bol kaymaklı ve fıstıklı katmer damağınıza ve gözünüze olduğu kadar midenize de bir şenlik sunuyor.
Alsancak Dostlar Fırını - İzmir
İzmirlilerin 500 yıllık vazgeçilmez tadı boyoz... Özellikle kahvaltıda fırınlanmış yumurta ve mis kokulu bir bardak çay eşliğinde çıtır çıtır boyozu Alsancak Dostlar Fırını'nda mutlaka deneyin. Bol çeşitli malzemelerle hazırlanıp geleneksel yöntemlerde pişirilen boyozları tadabileceğiniz bu mekan kaçırılmayacak bir alternatif.
4ten4e Ocakbaşı - İstanbul
Taksim'e gittiğinizde 4ten4e Ocakbaşı enfes yemeklerinin yanı sıra samimi atmosferiyle de beğeninizi kazanacak. Öğlen saatlerinde açılan mekan sabaha kadar hizmet veriyor.
Üstünel Köftecisi - Ankara
Sunumu ile fark yaratan Üstünel Köftecisi Ankara'da lezzetli köfte yiyebileceğiniz adreslerden biri. Yemek öncesi servis edilen bol limonlu yeşillikler iştahınızı kabartıyor. Lezzetiyle favorileriniz arasına girecek olan bu mekanın önünde görebileceğiniz kuyruk sizi şaşırtmasın.
Kebapçı Halil Usta - Gaziantep
Hazır Gaziantep'e gitmişken en iyi kebabı nerede yiyebiliriz? diye sorarsanız, Kebapçı Halil Usta en lezzetli seçim olabilir. Öğlen saatlerine doğru açılan bu güzel mütevazi mekana ne kadar erken giderseniz o kadar iyi olur. Çünkü, Halil Usta'da kebaplar biter bitmez kepenkler kapanıyor. Küşlemesi, tırnak pidesi, salatası... Hepsi ayrı bir lezzet. Müze arkasında yer alan bu restoranda masanızı tanımadığınız kişilerle paylaşabilirsiniz. Bizden söylemesi...
Çelebi Unlu Mamülleri - İzmir
İlk olarak bu şehrimizde üretilen İzmir bombası da kumru ve boyoz gibi kentin adıyla özdeşleşmiş lezzetlerinden biri haline geldi. İncecik bir hamurun akışkan çikolatayla buluşmasına asla karşı koyamacağınız bu enfes tatlıyı İzmir'in en ünlü fırınlarından biri Çelebi Unlu Mamülleri'nde mutlaka deneyin.