Her gün aynı yemeği yemekten bıkanlar için değişik yemek tarifleri
Atalarımız boşuna dememiş, “Her gün bal baklava olsa yenmez” diye. Her gün aynı yemekleri yemek gerçekten de çok sıkıcı bir durum. Bu nedenle sürekli değişik yemek tarifleri arıyor, özellikle akşam yemeklerinde sofraya farklı lezzetler koymaya çalışıyoruz. Siz de bizimle aynı durumdaysanız ve şimdiden “Akşama ne pişirsem?” diye düşünmeye başladıysanız kolay ve pratik yemek tariflerimize bir göz atmalısınız.
Ballı kuzu fileminyon tarifi...
Fransız mutfağının bu müthiş lezzetine sofranızda yer açın! Lezzeti öyle nefis ki özel günlerde güzel bir sofra kurmak isteyenlerin tam da aradığı gibi. Görüntüsüyle bile iştah kabartan bu enfes yemek sizi asla pişman etmeyecek. Öyleyse gelsin ballı kuzu fileminyon tarifi...
Simit kebabı tarifi
Simit kebabı Gaziantep'in en sevilen, en benzersiz lezzetlerinden biri. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesi. Bu kadar anlatımdan sonra tadına bakmazsanız olmaz, değil mi? Haydi siz de deneyin.
Et tartar tarifi
Tartar etin çeşitli malzemelerle tatlandırılıp pişirilmeden servis edilmesine deniyor. Yanında küçük ekmek dilimleriyle servis edildiğinde çok başarılı bir başlangıç olan et tartarın yapılışı da çok pratik. Malzemeleri karıştırıp servis tabağına almanız yeterli. İşte nefis et tartar tarifi…
Erikli gelincik balığı tarifi
Farklı tatlar denemeyi sevenler için lezzetli bir tarifimiz var. Mutfaklarımızda pek sık pişirilmeyen gelincik balığını erik püresinden yapılmış enfes bir sosun içinde pişirdik. Ortaya gerçekten çok farklı bir lezzet çıktı. Bu balığı sade pilavla birlikte servis etmenizi tavsiye ediyoruz, ikisinin uyumuna bayılacaksınız.
Somon köftesi tarifi
Köfte denince aklımıza genelde etli tarifler geliyor ancak balıkla da çok güzel köfteler yapmak mümkün. Özellikle somon etli yapısıyla bu iş için çok uygun. Tek yapmanız gereken kılçıklarını ayıkladığınız somonları diğer malzemelerle birlikte mutfak robotundan geçirip şekil vermek. Bu çok pratik tarif sofranızın düzenli misafirlerinden olacak.
Kılıç balığı carpaccio tarifi
Misafirlerinizi hem görüntüsü hem de lezzeti ile büyüleyecek bir balıklı meze arıyorsanız doğru yere geldiniz. Kılıç balığı carpaccio çok farklı ve çok nefis bir yemek. Servis ederken yapacağınız ufak dokunuşlarla da sunumunu ileri bir aşamaya taşıyıp, şölen sofralarına yakışır bir yemek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Patatesli kek tarifi
Kek denilince akla hemen çikolatalı, vanilyalı tatlı mı tatlı kekler gelir. Ancak bu sefer bildiğiniz tüm kekleri unutturacak bir tarifle sizlerleyiz. Börek tadında patatesli keki mutlaka denemelisiniz. Sofralarınızda görsel şölen yaratacak patatesli kek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…
Basalla tarifi
Adıyaman’ın özellikle de Besni ilçesi mutfağına ait bir köfte türüdür. Bazı yörelerde kılotik diye de adlandırılan basalla, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Bol malzemeli bu yemek, ekşili köfteye de benziyor. Peki Adıyaman mutfağına ait basalla nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…
Taze fasulye kızartması tarifi
Kızartma tabaklarının yeni favorisi olacak taze fasulye kızartması sofralarınızın yıldızı olacak. Özellikle yaz ayların taze fasulyeyi sık sık tüketiriz. Zeytinyağlısı, kıymalısı, etlisi gibi birçok çeşidi olan taze fasulyenin kızartması nasıl yapılır? Giresun mutfağına ait oldukça basit olan bu yemeğin tarifi aşağıda…