Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Hazırlaması yarım saat, pişirmesi 10 saat! Osmanlı'dan kalma bir lezzet...
Malatya’nın lezzetlerinden olan kağıt kebabı, 10 saatte pişirilerek, hazır hale getiriliyor.
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Malatya’nın lezzetlerinden olan kağıt kebabı, 10 saatte pişirilerek, hazır hale getiriliyor.
2
Kuzu etinin yanı sıra patlıcan, domates ve biber kullanılarak yapılan ve Osmanlı’nın son dönemlerinden bu yana tüketilen kağıt kebabı, iştah kabartan lezzetler arasında yer alıyor.
3
Kentte kağıt kebabı yapan ustalardan Zeki Saygı, kağıt kebabının Osmanlı’nın son döneminden bu yana sofralarda yer aldığını söyledi.
4
10 saatte pişirilerek, sofralara sunulan kağıt kebabının yoğun ilgi gördüğünü anlatan Zeki Saygı şunları söyledi:
5
"Kağıt kebabının kuzu etinden olması gerekiyor. Odun fırınında, meşe odununda, pişen bir yemektir. Her yarım saatte bir kontrol edilir."
6
"Hazırlanışı yarım saat ama pişmesi 10 saat sürüyor. Ancak çok lezzetli bir yemektir."
7
Kağıt kebabını yiyenler ise hazırlanışı zahmetli olan yemeğin tadının çok lezzetli olduğunu ifade etti.