GÜNÜN MENÜSÜ 16 ARALIK CUMA || Bugün ne pişirsem? derdine çözüm sunan akşam yemeği tarifleri....
16 Aralık günün menüsü bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam arayışında olanlar için merak ediliyor. Özellikle çalışanlar ve ev hanımları günün erken saatlerinde akşam yemeği için pratik ve lezzetli menüler hazırlama telaşındalar. İşte, "Bugün ne yemek yapsam?" diyenlere günün menüsü 16 Aralık 2022 Cuma!
Haftanın son iş gününde yorgunluğunu evde pratik ve lezzetli akşam menüsü hazırlayarak atmak isteyenler, farklı yemek tarifleri için araştırmalara başladı. Sizlere çorbadan tatlıya günün menüsü seçenekleri sunuyoruz. İşte, "Bugün ne pişirsem? Akşama ne yemek yapsam?" diyenlere, çorbadan tatlıya günün menüsü 16 Aralık Cuma...
KABAK BORANİ
Farklı yörelerde farklı şekillerde yapılan kabak borani yoğurtlu, etli, etsiz versiyonlarıyla hazırlanabiliyor. Özellikle Hatay, Antakya bölgelerinde meşhur olan kabak borani, hangi kabaktan yapılıyor, yanına ne gider merak ediliyor. Kabak borani orjinalinde bal kabağı kullanılıyor ve tuzlu yoğurtla hazırlanıyor. İşte, kabak borani nasıl yapılır merak edenlere, yoğurtlu kabak borani tarifi ve malzemeleri...
ŞEFTALİ KEBABI
Kıbrıs yemeği şeftali kebabı aslında geleneksel bir sosistir. Şeftali kebabı, koyun veya keçinin "gömlek" de denilen yağlı iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile doldurulup, dolma biçiminde sarılarak şişte veya ızgarada yapılır. İşte, şeftali kebabı nasıl yapılır merak edenlere, Kıbrıs şeftali kebabı tarifi ve malzemeleri...
PİRUHİ
Piruhi, Kıbrıs mutfağının sevilen bir mantı türü. Tercihe göre iç harcında tulum veya beyaz peynir kullanılabilir. Ayrıca peynir dışında patates de eklenebilir. Üzerindeki salçalı sosuyla da tadına doyum olmuyor. Peki piruhi nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için piruhi tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
FAVA TARİFİ
Ege mutfağından harika bir meze ile sofranıza renk katmaya ne dersiniz? Bunun için fava nefis bir alternatif. Kuru bakla ile hazırlanan favaya limon suyu da ilave edilince daha da güzel oluyor. Eğer bir şans vermek isterseniz, fava tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
SU BÖREĞİ
Su böreği, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan tepsi böreklerindendir. Kıymalı veya peynirli olarak çeşitlendirilebilir. Ancak tadı her zaman damakta yer bırakır. Peki, evde kolay su böreği nasıl yapılır? İşte, buzdolabında uzun süre muhafaza edebileceğiniz bayatlamayan su böreği tarifi, malzemeleri ve su böreği yapmanın püf noktaları...
HÖŞMERİM
Höşmerim, en sevilen yöresel tatlılardan biri. Peynir tatlısı olarak bilinen höşmerim oldukça hafif ve yumuşak kıvamdadır. Çanakkale ve Balıkesir yörelerinde meşhur olan höşmerim içerisindeki malzemelerle enfes bir lezzet oluşturuyor. Peki höşmerim nasıl yapılır? İşte tam kıvamında ve kolay höşmerim tatlısı tarifi ve malzemeleri...