Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv, Ingimage
Gordon Ramsay'den mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak 12 ipucu
Dünyaca ünlü şef sırlarını ortaya döktü...
Dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay'i ABD televizyonlarında yayınlanan yemek yarışmaları sayesinde artık tanımayan kalmadı. O yarışmalarda biraz fazla sert bir görünüm sergileyen Ramsay'nin daha iyi yemek yapmayı öğrenmek isteyen "ev aşçılarına" hem tarifler hem de ipuçları verdiği bir de YouTube kanalı var. Biz de Ramsay'nin o kanalda verdiği en işe yarar mutfak sırlarını sizin için derleyelim dedik. Buyurun eğitime...
Gordon Ramsay'e göre fesleğen, nane gibi otlardan maksimum lezzeti alabilmenin en doğru yolu "hırpalamadan kıymak". Bunun için yapmanız gereken yumuşak yaprakları üst üste koyup küçük bir rulo haline getirerek ince şeritler halinde kesmek. Böylece hem kesme tahtanıza yapışmazlar hem de yemekleriniz mis gibi kokar.
Maydanoz gibi daha küçük yapraklı otları köklerinden ayırmak için tek tek elinizle koparmanıza gerek yok. Bunun yerine ot demetini sapından sıkıca kavrayıp keskin bir bıçakla kökten uca doğru yaprakları "tıraş etmeniz" yeterli. Böylece bir hayli zaman kazanabilirsiniz.
Acı biber doğradığınızda parmaklarınızda kalan acılıktan mustaripseniz, yapmanız gerek tek şey ellerinize biraz limon suyu sıkmak. Hem acıyı alır hem de cildinize iyi gelir.
Ananas çok faydalı bir meyve ancak yenebilecek kadar olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak çok zor oluyor. Bunun için ananasın yapraklarından en ortadakini hafifçe çekin. Eğer kolayca koparabiliyorsanız ananasınız olgun demektir.
Karabiber değirmenlerinin tepesindeki vidaların ne işe yaradığını biliyor muydunuz? Eğer vidayı çok sıkarsanız biberiniz toz kıvamında öğütülür. Eğer vidayı biraz gevşetirseniz daha taneli bir sonuç elde edersiniz.
Makarna pişirirken taneler yapışmasın diye suyun içine birkaç damla zeytinyağı koyun. Makarnanızı süzdükten sonra tuzunu ve biberini süzgeçteyken ekleyip lezzetlendirin.