Et nasıl marine edilir? Kurbanlık et marinesi için gerekli malzemeler neler? İşte marinasyonun püf noktaları
Marinasyon, eti yumuşak olmasını sağlamak ve daha da lezzetli hale getirmek için tercih edilen bir yöntem. Sert kurban eti, marine edildiğinde lokum gibi pişirilebilir. Peki et nasıl marine edilir? Kurbanlık et marinesi için gerekli malzemeler neler? İşte, kurban eti marinesinin püf noktaları...
Kurban Bayramı ile beraber kurban etini pişirmenin püf noktalarını araştırılan konular arasında. Özellikle kurban eti önceden marine edilip dinlendirildiği takdirde lezzeti ve dokusu farklı olabilir. İşte kurban eti marinesinin yolları...
ET NASIL MARİNE EDİLİR?
Öncelikle marine malzemelerini hazırlayın. Bunun için; süt, yoğurt, zeytinyağı, kekik, sirke, sarımsak, salça, tuz ve karabiber gerekmektedir. Bu malzemeleri iyice karıştırarak harika bir sos elde edilmektedir. Bu malzemelerin miktarını yapacağınız bifteğe göre ayarlayabilirsiniz.
Süt ile hazırlanan sosun içerisine biftekler atılır ve iyice harmanlanır. Marine edilen bifteklerin üzeri kapatılarak en az 2 saat ve en fazla 24 saat bekletilir. Marine işlemi sonrasında dinlenen biftekler pişmeye hazırdır.
Süt ile hazırlanan sosun içerisine biftekler atılır ve iyice harmanlanır. Marine edilen bifteklerin üzeri kapatılarak en az 2 saat ve en fazla 24 saat bekletilir. Marine işlemi sonrasında dinlenen biftekler pişmeye hazırdır.
KURBANLIK ET MARİNESİNİN PÜF NOKTALARI
Etin birçok marine edilme şekli bulunmaktadır. Bazıları bifteği daha sade bir şekilde marine etmeyi tercih ederler. Ancak bifteğin daha yumuşak ve daha lezzetli olması için süt ile marine edilmesi gerekmektedir. Süt ile marine edilen bifteğin tadını kesinlikle çok beğeneceksiniz.
Marine edilmiş olan etleri en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Vaktiniz varsa eğer bu süreyi arttırmanız yararlı olacaktır. Marine edilmiş olan biftek 24 saat dinlenirse eğer daha lezzetli olur.
Etleri marine ettikten sonra mutlaka üzerini streç filmle sarın ya da buz dolabı poşetine yerleştirip ağzını sıkıca kapatın. Aksi halde marine etleriniz kuruyabilir.
Marine edilmiş olan etleri en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Vaktiniz varsa eğer bu süreyi arttırmanız yararlı olacaktır. Marine edilmiş olan biftek 24 saat dinlenirse eğer daha lezzetli olur.
Etleri marine ettikten sonra mutlaka üzerini streç filmle sarın ya da buz dolabı poşetine yerleştirip ağzını sıkıca kapatın. Aksi halde marine etleriniz kuruyabilir.