En lezzetli iftar sofrası için 6 öneri
İftar saatini iple çekiyoruz ve istiyoruz ki kurduğumuz sofraya oturan herkes yaptığı ibadetten dolayı mutlu olsun, yediği yemekten keyif alsın. Yılın bu en güzel ayında, en lezzetli sofraları hazırlamanız için bazı önerilerimiz var. Afiyet olsun.
Orucunuzu su ile açın
Ramazan’ın bu sene yaz ayına denk gelmesiyle susuz kalmak önemli bir problem oluyor. Ondan dolayı orucunuzu su ile açarak hem susuzluğunuzu giderebilirsiniz hem de midenizi uyandırıp, hazırlayabilirsiniz.
Ramazan’ın bu sene yaz ayına denk gelmesiyle susuz kalmak önemli bir problem oluyor. Ondan dolayı orucunuzu su ile açarak hem susuzluğunuzu giderebilirsiniz hem de midenizi uyandırıp, hazırlayabilirsiniz.
Zeytinyağlı tatlarla ufak bir ara geçiş
Ana yemeğe geçmeden önce ufak porsiyonlarda hazırladığınız barbunya pilaki, zeytinyağlı fasulye ve enginar gibi yiyeceklerle ağzınız iyice tatlanabilir.
Ana yemeğe geçmeden önce ufak porsiyonlarda hazırladığınız barbunya pilaki, zeytinyağlı fasulye ve enginar gibi yiyeceklerle ağzınız iyice tatlanabilir.
Ana yemekte bir sürpriz yapın
Sofradaki herkes merakla ana yemeği bekliyor. Siz de hazırladığınız nefis bir tepsi kebabı ile bu beklentileri boşa çıkarmamış olursunuz. İyice çekilmiş kıyma, patates, soğan ve baharatlar ile fırında hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve pratik yemek ile iftarın hakkını vermiş olursunuz.
Sofradaki herkes merakla ana yemeği bekliyor. Siz de hazırladığınız nefis bir tepsi kebabı ile bu beklentileri boşa çıkarmamış olursunuz. İyice çekilmiş kıyma, patates, soğan ve baharatlar ile fırında hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve pratik yemek ile iftarın hakkını vermiş olursunuz.
Bol yeşillikli salatayı unutmayın
Sofradaki herkes için alternatifler düşünebilirsiniz. Et yemeği istemeyen biri için bol yeşillik ve zeytinyağı ile hazırlanmış bir Akdeniz salatası iyi bir seçenek olabilir.
Sofradaki herkes için alternatifler düşünebilirsiniz. Et yemeği istemeyen biri için bol yeşillik ve zeytinyağı ile hazırlanmış bir Akdeniz salatası iyi bir seçenek olabilir.