Çanakkale domatesinde hasat başladı! 'Kasıma kadar gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz'
Türkiye’de kendine has kokusu ve lezzetiyle meşhur olan Çanakkale domatesinin Kumkale Ovası’ndaki tarlalarda hasadına başlandı.
Kendine has kokusu ve tadıyla markalaşan Çanakkale domatesinin yetiştiği önemli merkezlerden birisi olan Kumkale Ovası’ndaki tarlalarda ilk turfan domatesin hasadına başlandı.
Ovada ilk domates hasadını kendisinin yaptığını ifade eden Ceylan, bir süredir herkesin, “Çanakkale domatesi ne zaman çıkacak?” diye sorduğunu belirterek, "Kasım ayına kadar artık Çanakkale domatesini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz" dedi.
"20 Nisan’da toprakla buluşan domates fidelerimizde, bütün özverili çalışmalarımız ve bakımlarımız neticesinde bugün ilk hasadımıza başladık ve bundan dolayı çok mutluyuz. Kasım ayına kadar artık Çanakkale domatesini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.”
“Çünkü Kumkale Ovası’ndaki toprağın yapısının domatese çok uygun olması, toprağın potasyum oranının çok yüksek olması domatese çok güzel renk veriyor ve içi dolgun oluyor. Çok lezzetli ve suludur. Gelen herkes soruyor bize, ’Çanakkale domatesi çıktı mı?’ diye. Bu saatten sonra Çanakkale domatesi çıktı."
Hasat ettiği domatesi traktörün römorkunu yükleyen üretici Şahin Ceylan, ürünü İstanbul haline göndereceklerini söyledi. Tarlada domates toplayan Şahin Ceylan’ın annesi Safinaz Ceylan, "Çanakkale domatesinin rengi ve lezzeti, toprağından, havasından, suyundan, rüzgarından ileri geliyor. Çok talep görüyor. Gelen geçen hep Çanakkale domatesini arıyor. İşte bugün çıktı, başladık hasada" dedi.