Bursa'da bir işletmeci yaptı! Bir örneği daha yok
Uzakdoğu’da bir seyahati sırasında suşi yapmayı öğrenen Turgay Kahraman, çok ilginç iki konsepti aynı çatı altında bir araya getirdi.
Dükkana gelip, farklı yemekler yemek isteyen müşterilerine iki farklı yemek kültürünü sunan Kahraman, “Aynı masada bir kişi Adana kebap yerken, diğeri suşi yiyor. Adana kebap yiyen kişi yemeğinin üstüne wasabi sürerken, suşi yiyen kişi de yanında şalgam içiyor” dedi.
Bursa’da açılan suşi restoranına, pek fazla müşterinin gelmeme ihtimali üzerinde duran Kahraman, açtığı restoranın yarısını suşi ile Uzakdoğu mutfağına ayırırken, diğer yarısını ise kebapçı yaptı.
Restoran açarken uzun süre konsepti düşündüğünü belirten işletme sahibi Turgay Kahraman, şunları söyledi:
"Genelde bayanlar ve çocuklar suşiyi tercih ediyor. Ailelerini buraya getirmeye çalışıyorlar. Aileler de suşiye ön yargılı yaklaştıkları için pek gelmek istemiyorlar. Geldiklerinde de menüyü gördükleri zaman hoşlarına gidiyor. Suşi yemek isteyen suşi, kebap yemek isteyenler kebap siparişi veriyorlar."
“Uzakdoğulu müşterilerimiz de var. Geldiklerinde hem suşi hem kebap yiyorlar. Aynı anda iki lezzeti de bulabiliyorlar. Hem kendi mutfaklarını hem de Türkiye mutfağını bulabiliyorlar. Onun için memnun ayrılıyorlar.”