Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv
Bu lezzetler yolunuzu Kayseri'ye düşürecek
Mantısıyla ünlü Kayseri sadece bununla sınırlı değil. İşte gurmeleri mest eden Kayseri mutfağından lezzetler...
Yöresel mutfaklar denilince ülkemizde akla ilk gelen şehirlerden olan Kayseri dünyaca kabul görmüş bir mutfağa sahip. Kendine has lezzetleri olan sucuktan pastırmaya, mantıdan yağlamaya kadar enfes tatlarla bezeli olan Kayseri mutfağı mutlaka tadılması gereken pek çok yemeği ile gurmeleri adeta mest ediyor. İşte Türkiye'nin yemek başkentlerinden Kayseri'yi ziyaret etmenize sebep olacak en özel lezzetler…
Mantı
Kayseri'nin en meşhur yemeği ne derseniz herkes mantı yanıtını verecektir. Kayseri'de söylenenlere göre otuzun üzerinde çeşidi olduğu bilinen mantı pek çok malzeme ile yapılabiliyor. En meşhur olanın etli mantı olduğuna şüphe yok. Çorba kıvamında servis edilen Kayseri mantısının küçük olanı makbul.
Kayseri'nin en meşhur yemeği ne derseniz herkes mantı yanıtını verecektir. Kayseri'de söylenenlere göre otuzun üzerinde çeşidi olduğu bilinen mantı pek çok malzeme ile yapılabiliyor. En meşhur olanın etli mantı olduğuna şüphe yok. Çorba kıvamında servis edilen Kayseri mantısının küçük olanı makbul.
Tirit
Kayseri'nin sevilen yemeklerinden olan tirit, yufka üzerine tavuk göğsünün serpiştirilmesi ve özel olarak hazırlanan sosun yemeğin üzerine dökülmesiyle harika bir hal alır. Tirit üzerine isteğe göre maydanoz da ilave edilerek servis yapılabilir.
Kayseri'nin sevilen yemeklerinden olan tirit, yufka üzerine tavuk göğsünün serpiştirilmesi ve özel olarak hazırlanan sosun yemeğin üzerine dökülmesiyle harika bir hal alır. Tirit üzerine isteğe göre maydanoz da ilave edilerek servis yapılabilir.
Örgülü pilav
Tavuk eti, kuş üzümü, çeşitli baharatlar ve fıstık ile lezzetlendirilen pilavın hamur ile örgü şeklinde kaplanması sonucu oluşan bu enfes lezzet Kayseri'nin en zahmetli yemekleri arasında bulunuyor.
Tavuk eti, kuş üzümü, çeşitli baharatlar ve fıstık ile lezzetlendirilen pilavın hamur ile örgü şeklinde kaplanması sonucu oluşan bu enfes lezzet Kayseri'nin en zahmetli yemekleri arasında bulunuyor.
Yağlama
Yağlama geleneksel bir Kayseri yemeği... İncecik açılan hamurun katlar halinde üst üste getirilmesi ve domates salçası, soğan ve kıymanın eşlik ettiği bir karışımın bu hamur katmanlarının üzerine ilave edilmesi ile harika bir yemeğe dönüşen yağlama, yoğurt ile servis ediliyor. Yağlama size lahmacunu, pideyi unutturacak!
Yağlama geleneksel bir Kayseri yemeği... İncecik açılan hamurun katlar halinde üst üste getirilmesi ve domates salçası, soğan ve kıymanın eşlik ettiği bir karışımın bu hamur katmanlarının üzerine ilave edilmesi ile harika bir yemeğe dönüşen yağlama, yoğurt ile servis ediliyor. Yağlama size lahmacunu, pideyi unutturacak!
Altın kesesi
Kayseri'nin özgün tatlılarından biri olan altın kesesi, şekli ile altın keselerine benziyor ve muhteşem bir lezzet sunuyor. Altın kesesi kakaolu hamurun içine ev yapımı krema dolgusu konularak hazırlanıp kese gibi üzerinin kapatılması ile yapılıyor.
Kayseri'nin özgün tatlılarından biri olan altın kesesi, şekli ile altın keselerine benziyor ve muhteşem bir lezzet sunuyor. Altın kesesi kakaolu hamurun içine ev yapımı krema dolgusu konularak hazırlanıp kese gibi üzerinin kapatılması ile yapılıyor.
Sucuklu köfte
Koyun ya da kuzu kıymasından yapılan bu köftenin içine çemen eklendiği için tadı sucuğu andırıyor. Adını açıklamak için daha fazla söze gerek yok herhalde...
Koyun ya da kuzu kıymasından yapılan bu köftenin içine çemen eklendiği için tadı sucuğu andırıyor. Adını açıklamak için daha fazla söze gerek yok herhalde...