Baklavanın lezzeti ile sütlü tatlıların hafifliği bir arada
Soğuk baklava, damak zevkine düşkün olduğunu söyleyenlerin vazgeçilmezi oldu.
FARKI ŞERBETİNDE
Soğuk baklavanın müthiş bir lezzet olduğunu anlatan usta Dinçer Acar, müşterilerin bu baklavaya yoğun rağbet gösterdiğini söyledi.
Soğuk baklavadaki farkın şerbetinde olduğuna dikkati çeken Acar, "Normal baklavanın şerbeti su ve şekerden yapılır. Soğuk baklavada ise süt ve şeker kullanılıyor. Su kesinlikle girmez içine. Hamur katları daha azdır. Normal baklavada hamur 15-20 kat iken soğuk baklavada daha düşük sayıda kullanılıyor" diye konuştu.
ÇİKOLATALI HAMUR HAZIRLANIYOR
Soğuk baklavanın da normal baklava gibi tepsiye dizildikten sonra yaklaşık 180 derecede pişirildiğini dile getiren Dinçer Acar, pişme süresinin yarım saat olduğunu söyledi. Piştikten sonra sütlü şerbet gezdirilen baklavanın dinlenmesi gerektiğini anlatan Acar, farklı şekillerde süsleyerek tatlıyı lezzetlendirdiklerini kaydetti.
Hamuru çikolatayla birlikte de yoğurabildiklerini söyleyen Acar, şöyle konuştu:"Üstünü pudra şekeri, çikolata ve fıstık ile süslüyoruz. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra müşterilerimize sunuyoruz. Müthiş rağbet var. Çikolata sevenler çikolatalısını tercih ediyor. Onun hamurunu çikolatayla yoğuruyoruz. Fıstık ve ceviz yerine çikolata kullanıyoruz."
ÇOCUKLAR DA SEVİYOR
Soğuk baklavayı çok sevdiğini söyleyen Mustafa Karslıoğlu da "Aslında çok fazla tatlı tüketmem ama soğuk baklava bir dilimle kalınacak gibi değil. Sütlü olduğu için çok hafif. Bazıları çikolatalı. Sütün lezzetini damağınızda hissediyorsunuz. Çocuklara genelde baklava yediremezsiniz. Ama eski kültürümüzü, baklava lezzetini onlara da tattırmış oluyoruz" dedi.