Ayva tatlısını boyasız bir kaşıkla kıpkırmızı yapıyor... İşte lokanta usulü ayva tatlısının sırrı!
Ayva tatlısı kırmızı nasıl yapılır sorusu tam mevsiminde bu eşsiz tatlıyı hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Geleneksel tatlılarımızdan ayva tatlısı için tam mevsimi! Ancak ayva tatlısının kırmızı olması için bazı püf noktaları takip etmek gerekiyor. Lokanta usulü ayva tatlısı evde neden aynı kıvamda olmuyor? Peki, ayva tatlısı nasıl kırmızı olur? İşte, kıpkırmızı ayva tatlısı püf noktaları...
Ayva tatlısı tarifi tüm zamanların en çok aranan tariflerinden biridir. Genelde restoranlarda kırmızı renkte olan ayva tatlısı evde yapıldığında bir türlü o renk yakalanmaz. Peki, ayva tatlısı nasıl kırmızı olur? İşte, lokanta usulü ayva tatlısı tarifi ve malzemeleri ...
6- Aynı zamanda ayva tatlısının suyu jöle kıvamına gelmeye başladığında, suyundan ayvaların üzerine kaşık yardımıyla dökerek ayvaların renk ve parlaklık kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.
1.adım: öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Ortasını otun fakat atmayın. Orta boy bir tencereye ayvaların üzerini biraz geçecek şekilde su koyun. 15- 20 dakika kadar haşlayın.