Haber: Sevin Turan Fotoğraflar: Alamy ve Ingimage
En iyiler belli oldu! İşte listeye giren lezzetler
İşte uzak yakın farklı coğrafyalardan tadına doyum olmayan sandviçler...
Choripan - Arjantin
Ekmeğin arasına baharatlı bir tür sucuk olan chorizo konuyor. Üzerine ise birazcık chimichurri sosu gezdiriliyor. Kelime anlamıyla da lezzetiyle de sucuk ekmeğin kardeşi diyebileceğimiz choripan Arjantinliler için vazgeçilmez lezzetlerden.
Gatsby - Güney Afrika
Artan malzemelerin değerlendirilmesi amacıyla ortaya çıkmış bu sandviçin arasında kızarmış patates, ketçap, polony adı verilen bir tür salam ve piri piri sosu bulunuyor. Bu sandviçler genellikle dörde bölünerek satılıyor.
Kaya - Singapur
Singapur'un ünlü sandviçi adını içine konan kaya isimli reçelden alıyor. Bu reçel yumurta, Hindistan cevizi sütü, pandan yaprakları ve şekerle yapılıyor. Kenarları alınmış kızarmış ekmeklerin üzerine bu reçel sürülüyor. Yanında da yumuşak haşlanmış yumurta ve koyu renkli bir tür soya sosu yeniyor.
Medianoche - Küba
Küba'nın ünlü sandviçi ise yumuşak hamurlu bir ekmeğin içine doldurulan jambon, turşu, İsveç peyniri ve fırında pişmiş etten oluşuyor. Malzemeler ekmeğin içine doldurulduktan sonra bir tost makinesinde basılıyor ve medianoche sıcak yeniyor.
Bauru - Brezilya
Brezilya'da en az futbol kadar çok sevilen bauru için çıtır çıtır ekmeğin arasına rozbif, turşu, mozzarella, kekik ve domates yerleştirilir. Ne kadar lezzetli bir kombinasyon olduğunu anlatmaya gerek var mı?