1 yemek kaşığı yeterli... Karnabahar kokmaması için nasıl haşlanır? Pişirirken bu püf noktasına dikkat!
Karnabahar pek çok faydasıyla hastalıklara kalkan oluyor. Yoğun C vitamini ve manganez içeriğiyle güçlü bir antioksidan olan bu sebze kış aylarının besin değeri yüksek baştacı yiyeceklerinden biri. Ancak karnabahar haşlanırken oluşan koku rahatsız edici olabiliyor. Uygulanabilecek birkaç püf noktası ile bu sorunun önüne geçmek mümkün. İşte kokusuz karnabahar pişirmenin yöntemleri...
Karnabahar kış aylarının şifa deposu sebzelerinden biri. Ancak haşlarken oluşan koku yüzünden pek çok kişi karnabaharı pişirmek istemiyor. Karnabahar pişirilirken kendine has olan bu kokunun sebebi içeriğinde bulunan kükürtlü bileşiklerdir. Ancak birkaç basit tüyo sayesinde karnabahar haşlarken veya pişirirken oluşan kokuyu engellemek mümkün.
AZ MİKTARI KÖTÜ KOKUYU ENGELLİYOR
Karnabaharı haşlamadan önde limonlu suda bekletin. Ardından haşlarken suyuna az miktarda süt eklerseniz hem kötü kokuyu yok etmiş olursunuz hem de karnabaharın beyaz kalmasını sağlamış olursunuz.