GeriMutfak Tüyoları En sevilen sokak lezzetlerinden biri... Evde tavuk tantuni bu yöntemle lezzetini katlıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En sevilen sokak lezzetlerinden biri... Evde tavuk tantuni bu yöntemle lezzetini katlıyor

En sevilen sokak lezzetlerinden biri... Evde tavuk tantuni bu yöntemle lezzetini katlıyor

Mutfağımızdaki çeşitli dürümler sofralara ayrı bir lezzet katıyor. Tavuk tantuni de bunlardan biri. Mersin'in yöresel lezzeti bu tarifi evde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca üzerine ekleyeceğiniz yoğurt da tadını katlayacak. Eğer şans vermek isterseniz, sofranızda tavuk tantuni için de yer açın. Şimdiden afiyet olsun...

İnce lavaşa sarılarak yapılan tantuni genellikle kırmızı et ile hazırlanıyor. Ancak tavukla da ayrı güzel oluyor. Üzerine eklenen baharat ve yoğurtla da yiyen bir daha isteyecek. Peki tavuk tantuni nasıl yapılır? Denemek isteyenler için tavuk tantuni tarifi hemen aşağıda. İşte malzeme listesi ve yapımı...

TAVUK TANTUNİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü
4 adet lavaş
3 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz

TAVUK TANTUNİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak eti tencerede haşlayın.

Diğer taraftan domatesi kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde, soğanları da piyazlık doğrayın.

Et haşlanınca küp küp doğrayın.

Etleri geniş bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin.

Baharatları da tavaya ilave edip iyice kavurun.

Lavaş ekmeğini de tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından arasına domates ve soğanı yayın.

Etleri de üzerine yerleştirip dürüm yapın.

Afiyet olsun...

False