Elmalı strudel nasıl yapılır, nereye ait? MasterChef elmalı strudel tarifi, malzemeleri ve yapımı
Elmalı strudel, çıtır çıtır hamuru ve enfes elmalı harcıyla favorilerinizden biri olacak. Strudel, vişneli portakallı ve kayısılı gibi farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Biz de sizler için elma strudel tarifini ve yapılışını derledik. Eğer denemek isterseniz, elmalı strudel yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Elmalı strudel, Avusturya mutfağının meşhur tatlılarından. kat kat açılan çıtır hamuru ve elmalı harcıyla çay saatlerinin en güzel eşlikçisi olacak. Peki elmalı strudel nasıl yapılır? Tüm malzemeler hazırsa, işte elmalı strudel tarifi...
MALZEMELER:
4 adet milföy
3 adet elma
3 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı esmer şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
İsteğe göre dondurma
Yıkanıp kabukları ayıklanmış ve rendelenmiş elmaları tarçın, zeytinyağı ve şekerle birlikte tencerede rengi koyulaşıp, katılaşıncaya kadar pişirin. Malzemeleri ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kare şeklindeki milföy yapraklarını yağlı kağıt serilmiş bir tepsi üstüne yayın.
Bir köşesinden elmalı karışımı bolca ekleyin, aynı köşeden rulo şeklinde sarın.
Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüp 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra tel bir süzgeçle üzerine pudra şekerini serpin.
Arzuya göre 1 top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...