ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ: Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çıtır patatesi ve nefis sosuyla çökertme kebabı yapımı ve malzemeleri
Çökertme kebabı, nam-ı diğer Bodrum kebabı, domates sosu, çıtır patatesi ve pidesiyle adeta lezzet şöleni yaşatıyor. Yanında harika bir salatayla da tadına doyum olmuyor. Ayrıca kolayca hazırlanıyor. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte Çıtır patatesi ve nefis sosuyla çökertme kebabı tarifi, yapımı ve malzemeleri
Çıtır çıtır patates ve yoğurt eşliğinde servis edilen çökertme kebabını biftek veya bonfile yerine tavuk göğsü ile de tercih edebilir. Hem lezzeti hem de görünümüyle sofralarınızı süsleyecek bu yemeğin yanına pilav veya salata da eklerek harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, çökertme kebabı tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
250-300 gram jülyen doğranmış et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz (et için)
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz (patates için)
Sosu için;
1 yemek kaşıkğı domates biber sosu ya da salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Servis için;
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?
Önce etleri hızlı pişmesi için düdüklüye alın ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrun.
Etler suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak ekleyin.
Biraz kavurup su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Bu sırada patatesleri ince ince kesin ve kızgın yağda kızartın.
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuzu bir kapta çırptıktan sonra patateslerin üzerine gezdirin.
Bir sos tavasında salça ve yağı kızdırıp sos haline getirin.
Ardından yoğurt üzerine gezdirin.
Suyunu çeken etleri kızarmaya başlayınca altını kapatın ve domates sosunun üzerine pişmiş etleri ilave ederek servise hazırlayın.
Afiyet olsun...