Çılbır nasıl yapılır, sirkesiz olur mu? İşte çılbır tarifi, malzemeleri ve yapımı
Yumurta, iyi bir protein kaynağı olduğu için kahvaltılarda tüketilmesi öneriliyor. Sağlığa faydalı olan yumurta haşlanarak, pişirilerek, poşe veya çılbır şeklinde sofralarda yerini alıyor. Peki çılbır nasıl yapılır? Çılbır sirkesiz olur mu? İşte çılbır yapımı tarifi, malzemeleri ve yapımı...
Çılbır, çiğ yumurtanın kaynar suya kırılıp atılmasıyla hazırlanıyor. Üzerine de sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağı ilave edilerek kahvaltı sofralarına geliyor. Eğer denemek isterseniz, çılbır tarifi, malzemeleri ve yapımını sizin için derledik.
ÇILBIR SİRKESİZ OLUR MU?
Çılbır yaparken sirke tercihe göre kullanılmayabilir. Ancak çılbır yapımında sirke yumurta akının katılaşmasına ve yumurtanın daha güzel görünmesini sağlar.
MALZEMELER:
5 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Geniş bir tencereye su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın.
Su kaynayınca yumurtaları suya yakın tutarak birer birer kırın.
Yumurtaların birbirine yapışmaması gerekir.
5 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alın.
Suyunu iyice süzerek servis tabağına koyun ve üzerine çırpılmış yoğurt dökün.
Bir tavada tereyağını eritin ve toz biberi içinde yakın.
Bu sosu yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun...