GeriMutfak Tüyoları Ayva reçeli tarifi: Ayva reçeli nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva reçeli tarifi: Ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayva reçeli tarifi: Ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayva reçeli, çekirdeğinden gelen kırmızı rengi ve kendine has tadıyla kahvaltı sofralarınızın en güzel eşlikçisi olacak. Yapımı da oldukça kolay. Sıcacık ekmekle ya da pankek ile de tercih edebilirsiniz. Peki ayva reçeli nasıl yapılır? İşte ayva reçeli tarifi...

Reçeller, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Vişneden çileğe, kayısıdan şeftaliye çeşit çeşit reçel yapabilirsiniz. Ayva reçeli de bunlardan biri. Peki ayva reçeli yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte ayva reçeli tarifi...

MALZEMELER:

2 kilogram ayva
1 kilogram toz şeker
3 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın

NASIL YAPILIR?

Ayvaları güzelce temizleyin ve çekirdeklerini bir kenara alın. Daha sonra küçük küpler halinde doğrayın. Ardından tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ayvalar yumuşayan kadar kaynatın. Şeker, limon suyu ve ayva çekirdeklerini de ekleyin.

Reçeliniz koyulaşmaya başlayınca tarçın çubuğu ve karanfili de ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın.

False