Ağızda dağılan kıvamıyla sofralarınızı süsleyecek... Sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte sultan tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları
Sultan tatlısı, çay saatlerinize renk katacak nefis bir tarif. Hamurunda irmik kullanılan bu nefis tatlı, fırına verilmeden önce de mavi haşhaş tohumuyla kaplanıyor. Fırında güzelce kızardıkta sonra da şerbeti ekleniyor. Mutlaka denemelisiniz, çok beğeneceksiniz. Peki sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte İşte sultan tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Sultan tatlısı, ağızda dağılan kıvamı ve mavi haşhaşlı dış kaplamasıyla 5 çaylarının favorisi haline gelecek. Yapılışı da çok kolay. Eğer denemek isterseniz, sultan tatlısı tarihi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
2 adet yumurta
200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı mavi haşhaş
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladığı noktada şerbete limon suyunu ekleyin.
10 dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, tereyağı, yumurta, şeker, Hindistan cevizi, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
Daha sonra üzerine unu azar azar ekleyin. Hamurunuz yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
rdından ufak parçalar alarak elinizle yuvarlayın.
Hamurunuzu önce süte ardından haşhaşa bulayıp fırın tepsisine dizin.
Tatlınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlınız şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...