GeriYemek Kültürü Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na portakallı lezzetler damga vurdu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na portakallı lezzetler damga vurdu

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na portakallı lezzetler damga vurdu

‘Nisan’da Adana’da 7’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında, kentteki restoranda, ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’ düzenlendi. Kentin en önemli ürünlerinden narenciyenin, Adana’nın sevilen lezzetleriyle buluşturulmasının amaçlandığı ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’nda, beş farklı kategoride hazırlanan onlarca yemekler yarıştırıldı.

Beyhan Demirtaş’ın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada ‘sıcak yemekler’ kategorisinde Mehmet Şahin Olgun, ‘soğuk yemekler’ kategorisinde Şükran İmral, ‘pasta’ kategorisinde Vedat Sevgi, ‘tatlı’ kategorisinde Yusuf Sezer Yüksel ve ‘içecek’ kategorisinde Yusuf Ekin Dönergüneş birinci oldu.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği üyelerinden 4 down sendromlu çocuk ve anneleri, hazırladıkları lezzetlerle yarışmaya katılırken, etkinlikte dernek üyeleri, dans gösterisi de gerçekleştirdi.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Komisyon Başkanlığı yaptığı yarışmada, kentin en önemli tarım ürünlerinden narenciyeyi Portakal Çiçeği Karnavalı’nda farklı lezzetlerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. 

False