Kuşadası’nda Ramazan geceleri renkli ve bereketli

Hafta hayli hareketli seyahatlerle geçti. Hem iş hem de sizlere renkli bir köşe sunmak için düştüm yollara. Sevgili Cenk Eren ile Kuşadası’nda ‘Uydu Kent’ adlı kooperatiften yıllarca önce birer yazlık aldık.

Haberin Devamı

İkimiz de elden çıkarmak istiyoruz. Sağ olsun Başkan Osman Tuğrul, bitmesi için çok uğraşıyor ama bizden geçti. Çözmek için hafta arası Kuşadası’na gittim. Maşallah Ramazan geceleri çok hareketli geçiyor. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen, geleneksel Ramazan eğlenceleri büyük ilgi görüyor. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, Ramazan ayı boyunca da sürecek. Vallahi tıpkı eski Ramazanlar gibi. O nedenle Başkan M. Esat Altungün ve yardımcısı Murat Acar’ı kutlarım. Meddah, jonglör, Hacivat-Karagöz, sihirbaz, Kavuklu ve Pişekar, orta oyunu, palyaço gibi geleneksel Ramazan eğlenceleriyle Kuşadası halkı iftar sonrası neredeyse sahur saatine kadar eğleniyor.
Etkinlikler kapsamında kurulan çadırlarda da dinleniyor. Çocuklar ise pamuk helva ve macun gibi unutulan lezzetleri tadıyor. Ramazan etkinliklerinin gördüğü ilgiden hayli mutlu Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün.
Bin 500 kişilik iftar
Başkan, Ramazan ayının, İslam dini için olduğu kadar, gelenek ve göreneklerin yaşatılması açısından da önemli olduğunu söylüyor. Belediye olarak her gün bin 500 kişilik iftar yemeği dağıttıklarını hatırlatan Başkan Altungün, “Büyük çoğunluğu Müslüman olan Türk halkı, tüm Müslüman alemi gibi Ramazan ayına ayrı bir önem vermektedir.  Ancak ülkemizde Ramazan ayı, daha bir farklı yaşanmaktadır. Biz de belediye olarak Ramazan geleneklerini yaşatmak, halkımıza eski Ramazan aylarını hatırlatmak için, bu etkinlikleri düzenledik. Gördüğümüz ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bize gösterdi” diyor.

Haberin Devamı

Gülşen’den akıllı konser POPSAV’a şık gönderme

10 Ağustos’da Hakan Peker’in başkanlığını yaptığı POPSAV’ın himayesinde, Gülben Ergen, Deniz Seki, Erol Evgin, Murat Dalkılıç, Eda-Metin Özülkü, Metin Arolat, Bengü gibi pek çok sanatçı Harbiye Açıkhava’da konser vermişti. Sıra yüzünden, olaylı geçen konserin amacı, sanatçılara huzur evi yaptırmaktı. Bu konserle ilgili Hakan Peker, telefonda konuştuğunu iddia ettiği Gülşen’in, sesini değiştirerek, kendisini başka bir kişinin yerine koyduğunu söylemişti. Gülşen’in böylesine ulvi bir projede yer almak istemediğini açıklamış ve sanatçıyı zan altında bırakmıştı. Bunu karşılığında Gülşen, Kanaltürk’de Petek Dinçöz’ün programında, yardımsever bir kişiliği olduğunu ve yanlış anlaşıldığını söylemişti. 26 Eylül’de de kendisinin Harbiye Açıkhava’da bir konser vereceğini ve gelirin de Darülaceze’de yaşayanlara bırakılacağını açıklamıştı. Yani POPSAV’a şık bir gönderme yaptı Gülşen. Bakalım Hakan’dan ne ses çıkacak?

Haberin Devamı

Dikkat! Mordoğan Manal Koyu elden gidiyor

Tam 35 yıllık sağlam dostlarımdan biridir Cihat Calin ve sevgili eşi İmren Calin. Gerçek bir beyefendidir Cihat ağabey. Sofrası herkese açıktır. Sözü sohbeti dinlenir... Uzun süredir beni Mordoğan’a davet ediyordu. Yolları çok virajlı olduğu için yan çiziyordum. Sonunda buluştuk. İzmir’in Karaburun İlçesi’nin, Mordoğan Beldesi’ndeki Manal Koyu’nun, muhteşem güzelliğine aşık oldum. Tevekkeli Sevgili Sezoş’umun (Aksu), popun Divası’nın niye burada yazlık yaptırdığını da anladım. Amma, böyle giderse kendine başka bir koy arayacağı da kesin. Niye mi? Anlatayım. Yaşayanlar belediyeden hiç mutlu değiller. Neden mi? Birkaç sene önce belediye burayı halk plajı olarak ilan etmiş. Ne var bunda diyeceksiniz? Bence çok doğru yaptı. Burada ikamet etmeyen yurttaşlarımızın da buradan yararlanması olanağı sağlandı, güzel. Peki sadece burayı halk plajı ilan etmekle hizmet vermiş oluyor mu? Tabii ki hayır.
Tesis yok, sivrisinek çok
Temizlik, tesis, hizmet ve bakım yok. Niye mi? 30-40 tane yarısı yanmayan elektrik direği, dikmeseniz daha iyi. Sahil çakıl taşı ve kayalarla dolu. Yürürken dikkatli basmazsanız, ayağını bile kırarsınız. Denize giriş birkaç metre taşlarla dolu. Sezon başlamadan burası bir kaç kamyon kumla doldurulup, rahatlatılabilinirdi. Göstermelik portatif bir tuvalet konulmuş, halk için değil, orada mevcut büfeci istediği için... Anahtarı bile büfecide... Denizin dibinde tuvalet. Lodos patladığında ne olduğunu sayın yetkililer biliyor sanırım. Bu arada buraya gelen günü birlikçiler gittikten sonra, ortaya çıkan çöp yığınlarını kim topluyor? Ben yazayım, siz de bilin.
Lütfen çözüm bulun
Bu çöpler, köy sakinleri tarafından küfürlerle toplanıyor. Bu çöpler muntazam toplanmadığı için, ortalık sinek ve sivrisinekten geçilmiyor. Bacaklarım da kollarım da feci oldu. Sezen Aksu, bu sinek derdinden kurtulmak için, evinin bahçesini tamamen sineklikle kapattı. Biraz daha gayret ederseniz, kaçırabilirsiniz... Yine, bu koyun canına okuyan bir başka faktör de “BALIK ÇİFTLİKLERİ.” Yazın lodos rüzgarı esmeye başladığında, bu balık çiftliklerinin nasıl bir kirlenmeye yol açtığı, kıyıya vuran pisliklerden ayan beyan görülüyor. Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na buradan sesleniyorum; Mevzuatınızı pek bilmiyorum ama, denizlere, güzelim koylara müdahale yetkiniz yok mu acaba? Yetkililer dilerim bu pisliklere bir çözüm getirirsiniz?...

Yazarın Tüm Yazıları