Kort turnuvaları ve Fıratpen

SONBAHARDAN kış mevsimine girdiğimiz bu dönemde Avrupa’nın bir çok ülkesinde ‘Indoor’ denilen kapalı kort tenis turnuvalarını zevkle izliyoruz.

Örneğin Rusya’da yapılan Kremlin Cup Şampiyonası’nda ev sahibi tenisçileri geride bırakan Fransız Mary Pierce, finalde İtalyan Francesca Schiavone’yi yenerek birinci oldu. Porsche arabalarının ana sponsoru olduğu Almanya’daki geleneksel Filderstadt etkinliğini ve İsviçre’nin Zürih kentinde 1.3 milyon dolar para ödüllü turnuvayı belki de kariyerinde en formda dönemini yaşayan 29 yaşındaki Amerikalı Lindsay Davenport kazandı.

Zürih’te en büyük sürprizi ise ön elemeden gelen Slovenya’lı Katarina Srebotnik’in, fikstürün 3. ve dünya klasmanında 5. sırada olan Fransız Amelie Mauresmo’yu yenerek çeyrek finale çıkması oldu. Bütün bu keyifli maçları Eurosport kanalı naklen veriyor. Esasen bu maçları ülkemizde günden güne yaygınlaşan tenis sporunun halkın kanalı TRT’nin yayınlaması gerektiğini düşünüyorum. Eskiden Wimbledon, Fransa Açık, TED Open turnuvalarını yayınlayan ve bir spor kanalı olarak bizlere sunulan TRT-3’ün, tenisten kopması kadar yanlış bir şey olamaz. Ümit ediyorum ki TRT yetkilileri bu anlayış tarzını en kısa zamanda değiştirirler.

Fıratpen desteği

Bizde ise kış döneminin bence en önemli uluslararası kapalı kort etkinliği TED’de Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası adı altında başladı. Bir İstanbul geleneği haline gelen bu turnuvanın ana sponsorluğunu 6 yıldır Fıratpen yapıyor. Bundan dolayı Türk tenisi adına Fıratpen Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir’i kutlamak istiyorum.

Fıratpen’in spora olan desteğini hepimiz ‘Sporun ve sporcunun dostu Fıratpen’ sloganından tanıyoruz. Fıratpen’in bu istikrarlı desteğini sürdüreceğinden de eminim. Nedeni ise; tenis de oynayan yönetim kurulu üyesi Havva Demir’in her sene turnuva başlamadan, sanki bir ilkmiş gibi aynı heyecanı taşıması.

Turnuvaya katılacak Türk tenisçilerin arasında geçen sene teklerde turnuvada final oynayan İpek Şenoğlu, bu sezon başarılı sonuçlar alan Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay var.
Yazarın Tüm Yazıları