Korsan yayın yaparız

CHP’de eylemlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de korsan yayın yapmaya karar verdiler. Nedeni; Meclis TV yayınlarına getirilen kısıtlama.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin; “Bu karar, muhalefetin sesinin kısılması projesi, bir sansür. Biz de sansüre karşı korsan TV kuracağız” dedi. Plan şu: Yayınların kesildiği andan itibaren genel kuruldaki partililer cep telefonlarıyla kayıt yapacak; kayıtlar anında internete yüklenecek.

FOTOMONTAJ
İtalya’da en çok tıklanan resim


Bu gördüğünüz, şu anda İtalyanlar’ın internette en fazla tıkladığı resim. Parlamentoda acı ekonomik reçeteyi okurken Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti, “Sanki Titanik’teyiz. Ya tam yol seyredeceğiz ya da buzdağına çarpıp batacağız. Üstelik lüks ve birinci mevkideki tüm yolcular kurtulamayacak” dedi. Bunun üzerine ‘Titanik’ filminin ünlü sahnesi Berlusconi ile Tremonti’ye uyarlandı.

MUTLU SON
Pala Yasin serbest


Hakkındaki kararı yanlış anlayınca, hakime hakaret edip tutuklanan ‘Pala Yasin’ lakaplı Yasin Aytekin, 37 gün sonra özgürlüğüne kavuştu. Erzurumlu amatör boksör Aytekin, babasına ait kamyonun aküsünü çalan dört kişiyi yumruklayarak hastanelik etmiş ve gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkemede hakim Hülya Akar, hakkındaki hükmün beş yıl ertelendiğini açıklamış ama Pala Yasin, beş yıl ceza yediğini sanıp “Sizin de mahkemenizin de... Ben bir daha gelmem” diyerek isyan etmişti.

MEDENİ HALLER
Küçük George istemiyorum


Sevgilisi Elisabetta Canalis’ten evlenmek istediği için ayrılan George Clooney, “Hiçbir zaman dünyaya bir junior George getirmeyi düşlemedim. Çocukların yeşil parklarda koşması asabımı bozuyor. Eğer bir gün çocuğum olmasını istersem Brad Pitt’e başvurur ve çocuklarından birini isterim” dedi.

SUÇ VE CEZA
Taze Müslümana kırbaç


Sydney’in banliyölerinden Silverwater’da pazar günü yaşanan bir kırbaçlama olayı Avustralya gündemine bomba gibi düştü. Gece arkadaşlarıyla bir barda eğlendiği söylenen yeni Müslüman olmuş 31 yaşındaki bir erkek, ertesi sabah evine zorla giren dört kişi tarafından yatağından kaldırıldı, yere yatırılıp bir kabloyla 40 kez kırbaçlandı. Saldırganlardan ikisi yakalanırken polis birinin 20 yaşındaki Tolga Çiftçi olduğunu açıkladı.

ASPARAGAS
Çinlilerin sahte Türkiye yaptığı ortaya çıktı


Avusturya’daki Hallstatt isimli kasabadan sonra Apple Store’ların da sahtesini yapan Çinlilerin, ülkenin içlerinde bir de sahte Türkiye yaptıkları ortaya çıktı. Uzaydaki görevinden bu hafta dönen Atlantis’in çektiği dünya fotoğraflarından da görünen ‘çakma Türkiye’, tarihi bağlantıya atfen Çin Seddi’nin yanı başında bulunuyor. Orijinaline tıpatıp benzeyen ülkenin taklit olduğu, eşcinsel hakları için 50 bin kişi sokağa dökülünce ortaya çıktı. İki hafta önce, homofobik bir çakma Türk, eşcinsel komşu istemediğini söylediğinden beri çakma Türkiye’de sular durulmuyordu. Malum; 2011 Türkiye Değerler Araştırması sonuçlarına göre, orijinalinde eşcinsel komşu istemeyenlerin oranı yüzde 84.

MİNİ TEST

1. Nüfus Sayım Bürosu ve BM verilerine göre, 7 milyar’ıncı insan dünyanın hangi ülkesinde doğacak?
a. Hindistan
b. Çin
c. Çin veya Hindistan
d. Türkiye/images/100/0x0/55eb1310f018fbb8f8a95c45

2. Fotoğraftaki binanın özelliği nedir?
a. Tabela kirliliği yaratması
b. Bir özelliği yok ama önündeki Renault, altı aydır orada duruyor
c. Önde görülen beyefendiye tasarım ödülü kazandırması
d. Kütahya Simav’ın en sağlam binası olması

3. Dünyaya dönüşüyle ABD’nin 30 yıllık uzay programını sona erdiren uzay mekiği Atlantis, ne kadar zamandır görevdeydi?
a. 30 yıldır
b. 13 gündür
c. 13 yıldır
d. 30 gündür

4. Nepal hükümeti, geçen hafta yapılan bütçe görüşmelerinde, Everest’in onlarca yıldır ölçülmeyen yüksekliğini yeniden belirleme kararı aldı. ABD, Nepal ve Çin için dağın yüksekliği birbirinden farklı. Nepal’e göre yüksekliği kaçtır?
a. 8448 metre
b. 8850 metre
c. 8844 metre
d. 8980 metre

5. “Kadınlar kristal bardak gibidir; kırılmamalılar.” Bu sözü geçen hafta kim söyledi?
a. Şişecam genel müdürü
b. Kamer Genç
c. Kırdın Kalbimi isimli şarkıyla ünlenen Nihat Doğan
d. Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu

cevap anahtarı: 1.c, 2.d, 3.b, 4.a, 5.d
Yazarın Tüm Yazıları