Kitap: Düşler

İlginç bir kitap. Kitabın yazarı Tülin Karabeyoğlu "Düşler" adlı kitabında kişiyi düşüncelerinden alıp başka düşüncelere yöneltiyor.

"İm Yayın Tasarım"dan çıkan kitabın içinden bir bölümü aynen aktarıyorum:

Bir gün, zamanlar öncesinde bir gün; bilincim, henüz maddenin duvar taşlarıyla örülmeden önceki bir yaşamımda, ılık rüzgarların suyla oynaşım halini anımsıyorum. Rüzgarla sevişen, toprağı besleyen ve dünyanın her karışına uzanıp, atmosferden magmaya kadar dilediğince salınarak gönlünce coşan ben; düşlediğim düşümü nasıl da özgürce ve mutlu yaşıyordum...

Madde dediğimiz atomlaşım ve daha sonraki suyu oluşturan evrimleşim, beni hiç bağlamamış, çıplak ışık bedenimin tüm hafifliği ve özgür düşünsel yaratıcılığı kaybolmamıştı.

Şu bütünlük ne harikulade bir dengeydi. Tam düşündüğüm bir sırada, gözlerim; eski bir dostu, bunca uzun bir aradan tekrar görmenin sevinciyle yandı.

- Merhaba dedim.

- Merhaba Rüya! Şu bedenini terk edişinden bu yana, çevremde seni pek çok aradım. Nerelerde, ne yapıyorsun şimdi?

- Sorma Nilüfer, o günden bu yana ben çok değiştim. Şimdiyse geçmişime dalarak anılarımın rüzgarında kendime dönmeye çabalıyorum.

- Nasıl olur? Benim bildiğim sen, seni nasıl unutur?

- Sen, seni hiç unutmadın mı sanıyorsun? Şu anda konuştuğum sen, benim; ilk bilincimle yaşamımı paylaştığım ve de yarattığı imajineyle, beni en güzel bütünleyen Öz’lerden biri olarak karşımdasın. Ama sen de benim gibi zamanlara aktın. Ve şimdi ki bilincinle, kimbilir nerelerde nasıl bir yaşamı göğüslüyorsun. Hiç bu açıdan düşündün mü?

- Doğrusu anladığımdan emin değilim. Yani, şimdi karşımda Öz bedeninle duran sen; benim yaşadağım şu güzel gölün Öz’ü, Rüya değil misin?

- Evet Rüya’yım tabii. Ama zamana akıp binbir yaşam serüveninden sonra, tekrar aslını bulmaya çalışan ve herbirimizin yaptığı gibi sayısız bilinç boşluklarına düşe düşe Bütünlük Bilinci’mizden uzun süre ayrı kaldıktan sonra, tekrar O’na dönmeye çalışan ben. Kimbilir, sen de şu anda nerelerde kendini arıyorsun. Bunu düşünmelesin! Çağır onu! Bilincini çağır.

Sürprizlere hazır olun

Sürpriz gelişmelerin meydana geleceği bir gün. İlginç aşk maceraları ortaya çıkabilir, skandal aşklar yaşanabilir. Elektronik cihazlar ve haberleşme araçlarında ortaya çıkacak arızalar, sistemle ilgili değişiklik yapılması için zorlayacak. Sebebi anlaşılamayan sağlık sorunlarına karşılık tıp alanında ilginç buluşlar ortaya çıkabilir. Bilinçaltını derinden etkileyen olaylar, unutulmuş hatıraların uyanmasına neden olabilir ve düşünceler çok fazla derinleşebilir.
Yazarın Tüm Yazıları