Kıskançlık ve dedikodular Çeşme’de turizmi bitirecek

Sık Çeşme’ye gidiyorum. Fakat her döndüğümde bir tatsızlık var.

Haberin Devamı

Ne esnaf ne de turizmci rahat değil. Çünkü turizmi olumsuz etkileyen kanun ve yönetmeliklerin pilot uygulaması hep Çeşme’de yapılıyor? Ecrimisil deki fahiş uygulama ilk Çeşme’de yapıldı. Turizmcileri zora soktu. Yetmedi. Termal otellerde Fizyoterapist uzman uygulaması da Çeşme’de yapıldı. Çevre Bakanlığı’nın 4 Haziran 2010 tarihli ve 27601 sayılı gürültü yönetmeliği ki yalnızca resmi gazetede yayınlanmış. Herkes Resmi Gazete okumak zorunda değil. Hiçbir otelci ya da canlı müzik yapan eğlence sahiplerine tebliğ edilmeden, zaten 7 günlük bir kanunken yine ilk uygulama yeri Çeşme oldu. Şimdi soruyorum neden? Diğer turistik bölgelerimize yaptığım araştırmada henüz böyle bir uygulama olmadı. Üstelik oralarda 8-10 ay turizm yapılıyorken, sezonu en kısa Çeşme’de yeni doğan kanunlar neden hemen buraya uygulanıyor?
 Eğlence düşmanları
Kimse kusura bakmasın ben bu tip uygulamalarda hiç iyi niyet aramıyorum. Çeşme’li otelcilerin, turizmcilerin, eğlence sahiplerinin artık bu çifte standart uygulamaya tahammülleri kalmadı. Amma madalyonun bir başka yüzü de var tabi. Kıskançlık ve dedikodu. İzmir gibi Çeşme’de de herkes bir birinin arkasından konuşuyor. Gereksiz ihbarlar yapılıyor. Bazı turizmciler, kaygan ve kaypak. Aralarında eğlence düşmanı olanlar bile var. O nedenle bazıları kazdığı kuyuya kendi de düşebilir. Tabi İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün de, dilerim Çeşme’ye özel bir uygulaması yoktur. Çünkü İzmir’de saat 04.00 kadar bangır bangır müzik yapan eğlence yerleri pek tasaları değil.
Ölçüm yapıldı
Tüm bunları niye yazdığıma gelince? Hafta sonu Tuval Beach’de Cenk Eren vardı. Ben de oradaydım. Adı bende saklı bir Çeşme Belediyesi Meclis üyesi iki aylık bebeğiyle orada eğleniyordu. Müzikle, sesle ilgili kimileri tek bir şikayet olmadığını söyledi. Başka birileri ise, buralarda yıllardır otelci işletme sahibini, işletmeci bir başka gece kulübünü, bir başka işletmeci otel sahibini ihbar ettiğini söyledi. Yalnız o gece çok nezihti. Dediğim gibi adam iki aylık bebeğiyle güle oynaya eğleniyordu. Belki şikayet vardı ya da yoktu bilemem. Kanunları da çok bilmem. Amma Tuval’e en yakın sitenin, üstelik de site sakinleri taşınmış bile değilken, bahçesinde ölçüm yapmak, kasıtlı ve maksatlıydı.

Esnaf kan ağlıyor

Haberin Devamı

Ramazan nedeniyle sezon bu yıl daha da kısa. Çeşme’nin 4-6 hafta sonuna kimse göz dikmesin. Özellikle esnaf yaşamak zorunda. Ne kimse bir birini ihbar etsin ne de ölçümler keyfe keder yapılmasın. Yakında Serdar Ortaç, Ajda Pekkan, İzel, Işın Karaca, Murat Boz gibi starların konserleri olacak. Peki Ne olacak?. Lütfen hasat zamanında dolu olmayın, kasırga olmayın. Turizm beldesinde dinlence de, eğlence de olmak zorunda. İtalya’da, Yunanistan’da, İspanya’da özellikle hafta sonları tatilciler sabaha kadar eğlenirler. Ha buralarda tabi kimse kimseyi ihbar etmez. Kıskançlık da yapmaz. Kanunlar herkesin keyfine göre de uygulanmaz. Onun için de oralara 60-70 milyon turist gidiyor. Bizse 10-12 milyonu yakalamak için hala çırpınıyoruz. Karar verin, bu ülkede turizm olsun mu, olmasın mı? Bu ülkeye turizmden 25 milyar dolar girsin mi, girmesin mi? Bu sektör 50 sektöre lokomotif olsun mu, olmasın mı? Bu sektörde 600 bin personel çalışsın mı yoksa işsizlik alsın başını yürüsün mü?
Çeşme biter
Düne kadar “turizm sezonu başlayacak işsizlik azalacak” diye hükümet erkânımızın beyanları vardı. Turizm özgürlüktür, eğlenmek isteyene “müziğimiz yok eğlenemezsin” veya “saat 24.00 oldu hadi yatağana bakayım” diyemezsiniz. En kısa zamanda Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bu kanunu gözden geçirmesi, dedikodu ve kıskançlığın da bitmesi gerekir. Aksi takdirde başta Çeşme biter.
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı bu uygulamadan Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve diğer beldelerimiz da zarar görür.

Gökhan’ım evleniyor

Haberin Devamı

Evet o benim Gök-han’ım. 1997 falandı kendisini tanıdığımda. Gazeteci dostum, bir müzik adamı Hakkı Yalçın getirdi. “Bak tanı. Pop Müziği hem müthiş bir ses kazanacak. Hem de beyefendi birini” dedi. Gökhan Özen’di bu çocuk. O günden bu güne starlık onu hiç bozmadı. İnançları kuvvetli, orucu, Cuma namazlarını kaçırmayan Gökhan ile çok iftar yaptık. Çarşamba düğün davetiyesi geldi. Yine sevdiğim bir siyasetçi Mehmet Sevigen’in güzel kızı Selen’le evleniyor. 07.07.2010’da Four Seasons Bhosphorus’da. Harika da bir düğün davetiyesi. İkisinin profilleri tek bir vücutta birleşmiş. Sonsuza kadar mutluluklar Gökhan’ım.

Bu semineri sakın kaçırmayın

Tiyatro oyuncusu, yazar, televizyoncu Almula Merter 19 Haziran Pazar İzmir’e bir seminere geliyor. Konu, biten ilişkiler ve boşanmalar ardından iyileşme ve toparlanma programı. Biten ilişkiler ve boşanma bireyin hayatında çok önemli bir yer tutar. Düş kırıklıklarının boyutları, çaresizlik duygularını ön plana çıkarır. Öç alma, karşılık verme, umutsuzluk duygusu, kişisel iç çatışmalara yol açar. Ve kişiler yeni adımlar atmakta, ilişkilere başlamakta, sosyal hayata karışmakta zorlanır. Almula “Bu seminer egoların yara alması sonucu kişinin benliğine duyduğu saygının azalmasını önleyecek. Beyinleri kemiren soruların cevabını bulmak, gelecekle ilgili sorunları ortadan kaldırarak kişinin pozitif hayata dönüşünü sağlayacak” diyor. Kısacası bu seminer kaçmaz.
Saat : 10.00- 17.30. Adres; Haşim İşcan Caddesi , Başak Apt.No:19 Kat:1D:2 Bayraklı (Aytenler Butik Üstü)-İZMİR

Örnek davranış

Haberin Devamı

Tam 15 yıldır sıkı bir okuyucum Caner Ural. CP Piliç ve Gıda AŞ’nin 14 yıldır müdürü. Çok da severim kendisini. 22 Haziran doğum günü. Ama tam altı yıldır öyle bir kutlama yapıyor ki, alkışlanacak türden. Hemen herkesle barışık ve seveni de çok olduğu için, yüzlerce insan ona bir doğum günü yapmak istiyor. Herkes bir yere çağırıyor. Fakat Caner ne hediye ne de şaşalı doğum günleri kabul etmiyor. Son 6 yıldır bağış yaptırıyor sevenlerine. Bu yıl LÖSEV adına kutlama yapıyor.
550 kişi çağırmış. Gelenler
50-100 TL bağışlasalar, “Dünya benim olur” diyor. Geçen sene Barınak Gönülleri Vakfı için yapmış. TEV, Mehmetçik Vakfı. En hoşuna gideni Adıyaman da 27 ağaçlık Hatıra Ormanının olması.Keşke herkes doğum günlerinde bu tür etkinlikler yapsa.

Yazarın Tüm Yazıları