Kimler geldi, kimler geçti Bir tarih, bir marka ‘Topçu’

Rahmetli babamla gitmiştik ilk. O zamanlar yine aynı sokakta minicik bir yerdi. Gazeteciliğe başladığım yıllardı, 1974, İzmir Fuarı’nın en renkli olduğu yıllar yani.

Haberin Devamı

Aklınıza gelen bütün starlar program sonrası soluğu burada alırdı. Kimler kimler? Rahmetli Zeki Müren, Ayhan Işık, Hulusi Kentmen, Adile Naşit, Cem Karaca, Barış Manco, yaşayan efsaneler Müzeyyen Senar, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Emel Sayın, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, tiyatro dünyasının starları Zeki-Metin, Ali Poyrazoğlu, Nilgün Belgün, Perran Kutman, menajerler, medya ve televizyon yöneticileri, gazeteciler, iş adamları, ünlü sporcular, saymakla bitmez Topçu’nun müdavimleri. Şimdi de öyle . Sayfalara sığmaz. Keşke bir gün bu markayı yaratan ve kalitesini hiç bozmayan Cevat Dev anılarını yazsa, ya da bana anlatsa...
Lezzeti tartışılmaz
İzmir’in Saat Kulesi gibi bir simgesi Topçu. Enfes çöp şişi, ızgaraları, çorba çeşitleri, tatlıları. Lezzetleri tartışılmaz. Şimdi Cevat Dev’in aslan gibi iki oğlu Zafer ve Barış bu 53 yıllık markayı başarıyla götürüyorlar. Tabi genç jenerasyon olarak da çağın gerisinde kalmamak için çeşidi de artırdılar. Yalnız çeşidi mi? Dükkan sayısını da üçe çıkardılar. İstanbul’dan gelen cazip teklifleri hep reddeden ve “Taş yerinde ağarır” diyen babaları Cevat Bey’in sözünden çıkmadılar. Pasa-port’ta, geçen yıl Çeşme Ilıca’da şimdi de Urla’da muhteşem yerler açtılar. Üstelik Ilıca ve Urla’da sabah kahvaltıları da artık çoook meşhur. 1957 yılından beri hizmet veren, İzmir’e gelen şöhretlerin uğrak yeri olan Topçu’yu top atsalar, şaka tabi ama kimse yıkamaz. Zafer, 2011’de dördüncü şubeyi Karşıyaka Bostanlı’da açacaklarını söyledi. Hayırlısı...
Topçu fabrika gibi. Bu işsizlikte yüzlerce ailenin de ekmek kapısı...
? Telefon: 0.232.-425.90.47-754.21.11 ve 723.03.42

Haberin Devamı

Süper Star’ın büyük gafı iki kardeşin arasını açtı

Türk Pop Müzik’in bu günkü gelişiminde bir tarih bence Fecri Ebcioğlu. İlk Türkçe sözlü pop şarkısını o yazdı. Ardından da Fikret Abla (Şenes) ve diğerleri geldi. Radyo ve televizyon programlarıyla, yazdığı Türkçe sözlü pop şarkılarıyla da pek çok yeni ses, star yarattı. Fecri Ebcioğlu’nun sözlerine imza attığı şarkılar Odeon Müzik tarafından albüm haline getirildi. Odeon’un patronu Sevgili Dani Grünberg sanata ve sanatçıya saygısı olan, parayı hep ikini planda tutan biri. Fecri Ebcioğlu’nun ikinci albümünde Süper Star’a da teklif yapılmış. Onun okuduğu Fecri Ebcioğlu şarkılarından biri albüme konmak istenmiş.
İkisini de çok iyi tanırım
Ama sevgili Ajda Pekkan, “Ben o kadar nostalji olmadım” diyerek reddetmiş. Fakat işin ilginç yanı, bu albümde Ayten Alpman, Gönül Turgut, Rüchan Camay, Alpay gibi değerli ve unutulmayan isimler arasında Süper Star’ın kız kardeşi Semiramis Pekkan da var. “Vur Patlasın Çal Oynasın” şarkısıyla. Kavgada bile söylenmeyecek bu gaf iki kardeşin arasını açmış. Ama ikisini de iyi tanırım. O nedenle bu yazının çıktığı gün barışmış da olabilirler...

Natalie Cole İstanbul’da

Haberin Devamı

“Unforgettable With Love” ve 2009 yılında çıkan “Still Unforgettable” albümleriyle 8 Grammy Ödülü kazanan ünlü sanatçı Natalie Cole geliyor. Sanatçı 31 Temmuz Cumartesi saat 20.00’de Koozy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nin desteğiyle Fenerbahçe True Blue’da. Caz sever İzmirliler bilginize.

Emre Bedizel’e mutlaka kulak verin

Bodrum dönüşü bir yığın mail aldım. İçlerinden bir tanesi iş adamı Emre Bedizel’den geliyor. “Yaz ortasında kim asfalt yapar?” diyor. Cevabını da veriyor. “Kim olacak elbette biz Türkler.”
Ve devam ediyor;
“Akıl alır gibi değil, tüm kış ve baharda hiçbir çalışma yapılmadı, tam yaz başlarken Bodrum’un içi asfaltlama çalışmaları sebebiyle keşmekeş durumda. Üstelik de gereksiz bir şekilde birilerinin cebi dolsun diye yapılan bir çalışma. Bodrum’un, belde yolları su borularının döşenmesi sebebiyle delik deşikken, yapılıyor bunlar bir de. Öncelikle bu yollar düzeltilsin.  Asfaltlama yüzünden yollar kapatılıyor. Esnafı çok mağdur. Bir Avrupa ülkesinde benzeri bir rezalet yaşanabilir mi?  Bizlerde koyun sürüsü gibi izliyoruz. Benim kendi adıma yapabildiğim sevdiğim köşe yazarlarına, durumu iletmek çaresizce. Yahu şu güzelim ülkemiz Avrupalıların elinde olsa böyle mi olurdu soruyorum? Tüm güzelliklerin içine etmekte üstümüze yok.”

Yazarın Tüm Yazıları