Kepçe kulaklar tarihe karışıyor

Yüz güzelliğinin en önemli deteylardan birinin kulaklarımız olduğunu biliyor musunuz? Büyük ya da kepçe olmaları, genel görünümü etkiliyor.

Ancak son dönemde geliştirilen iple katlama yöntemi ile artık “kepçe kulak” tabiri tarihe karışıyor. Operasyonun detayları Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Bülent Cihantimur’dan aldık.

Bir kulağın “kepçe” olarak tanımlanması için hangi özellikleri taşıması gerekiyor?
- Plastik cerrahide kulak kepçesinin normalden daha fazla öne kıvrık olmasına “kepçe kulak” veya “yelken kulak” adı veriyoruz. Kepçe kulak, halk arasında olması gerekenden daha büyük kulak olarak algılanıyor. Gerçekte bu doğru değil. Kepçe kulak ile normal kulak arasında pek büyüklük farkı yok. Kulak kepçesinde Y şeklindeki kıvrımın yetersiz gelişmesi ya da düz olması, genellikle kepçe kulak görünüşünün temel sebebi... Bunun sonucunda kulak kepçesi ile baş arasında normalden fazla bir açı oluşuyor ve kulak öne doğru kıvrık görünüyor.

Kepçe kulak, herhangi bir sağlık sorunu belirtisi midir?
- Doğuştan ya da kalıtsal olan kepçe kulak, herhangi bir sebebe bağlı oluşmaz. Herhangi bir hastalık ya da bozukluk belirtisi de değildir. Sağlığı tehdit eden bir yönü yoktur. Sadece estetik ve kozmetik bazı sıkıntılar yaratır.

İple katlama işlemi herkese uygulanabiliyor mu?
- Oldukça geniş bir hasta kitlesinde uygulanabiliyor. Tek istisnası, şekil bozukluğu... şekil bozukluğu olan hastalara açık ameliyat gerekiyor.

KEPÇE KULAK ESTETİĞİ NASIL YAPILIYOR?

* İple kulak estetiği zahmetsiz, hızlı ve acısız bir yöntem...
* Uygulamada kulak arkasından özel bir alet ve bir ip yardımı ile hiç kesi yapmadan kulak geriye doğru katlanıyor.
* Kesi olmadığından, sonrasında pansuman, bandaj gerekmiyor. İz kalma ihtimali de sıfır.
* 20 dakika kadar süren, lokal anestezi ile yapılan bir işlem... Sonrasında sadece kulağı korumak amacıyla üzerine bir saç bandı takmak yeterli oluyor.

EDİTÖRDEN...

Profesyonellerin tercihi
Profesyonel makyaj artistlerinin ve Hollywood starlarının tercihi “Make-Up Studio”, Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda makyaj tutkunlarıyla buluşuyor. Marka, 150’nin üzerinde göz farı, 75’in üzerinde fondöten, 60’ın üzerinde ruj seçeneğinin yanı sıra makyaj sanatçılarının kullandığı profesyonel aksesuVar ve malzemelerin de yer aldığı geniş bir ürün yelpazesine sahip.

Markalardan yılbaşı sürprizleri
Yılbaşı yaklaşırken, ünlü markaların müşterilerine özel hazırladıkları fırsatlar da artarak devam ediyor. Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda bulabileceğiniz birçok marka, yılbaşı kofrelerini özel fiyatlardan sunuyor. Sevdiklerinize ve kendinize yılbaşı sürprizi yapmak için daha ne duruyorsunuz?

GEÇEN HAFTANIN KAZANANLARI
Dr.Sebagh kazananlar
1- Aysın Gülener
2- Ebru şahan
3- Gülay Çetinkaya
4- Kamuran Canbaz
5- Neslihan Başkır
6- Özlem Cacim
7- Seda Gürgen
8- Selda şen
9- Sema Uğur
10- Zafer Kaya
Yazarın Tüm Yazıları